Ponedeljak 26. feb 2024.
vucic

ŠIPTARI HTELI KRV: Bili spremni za napad, Vučić sprečio incidente vrativši se u Kosovsku Mitrovicu

Tanjug/​Rade Prelić
Feneral-major Salvatore Kuoči naglasio da je Vučićeva poseta Kosovu mogla da se završi tragično

Albanski ekstremisti planirali su da izazovu ozbiljne sukobe sa Srbima na Kosovu u slučaju da se predsednik Aleksandar Vučić probio do srpskog sela Banje u Drenici! Zahvaljujući Vučićevoj mudroj odluci da se vrati u Kosovsku Mitrovicu izbegnuto je krvoproliće!

Ovo tvrdi komadant Kfora, general-major Salvatore Kuoči, koji naglašava da je Vučićeva poseta Kosovu mogla da se završi tragično i da su vojnici NATO bili spremni da reaguju u slučaju sukoba.

Zapad pokazao slabost

Komentarišući to što su albanski ekstremisti blokirali svih per prilaza selu Banje, general Salvatore je rekao da su njegovi vojnici bili na licu mesta spremni da suzbiju sukobe.

vucic
Tanjug/​Dimitrije Goll

- Kfor je bio spreman da interveniše na svim područjima na Kosovu koje je posetio Vučić. Njegova poseta protekla je bezbedno, a jedino je bilo protesta kada je trebalo da ode u selo Banje... Bili smo na licu mesta i spremni da intervenišemo. Mislim da je bila mudra odluka predsednika Vučića da zadrži situaciju mirnom i da se izbegnu bilo kakvi sukobi. Da smo intervenisali, situacija bi bila drugačija i možda bi poseta imala drugačiji ishod. Ovako, poseta je bila usprešna i bila je mirna na ostatku teritorije... - naveo je Kuoči, objašnjavajući da je Kfor tek treći u lancu odlučivanja.

- Tu je policija Kosova, koja se bavila demonstrantima, ali i Euleks. Kada kosovska policija nije u stanju da ovlada situacijom, onda reaguje Euleks, pa tek posle njih mi. Ko god da je predsednik, mi bismo postupili isto kao i minulog vikenda... - rekao je Kuoči.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd