Četvrtak 29. feb 2024.
izbori

MASOVNE OSTAVKE ČELNIKA GRADOVA I OPŠTINA: Srbija još korak bliže novim izborima, OVAJ datum je najizvesniji

Foto: Profimedia
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, je sinoć izjavio gostujući na RTS-u da će zajedno biti održani parlamentarni, pokrajinski, beogradski i izbori u još nekim opštinama.

U više gradova na teritoriji Srbije, aktuelni gradonačelnici su podneli svoje ostavke.

VUČIĆ SAOPŠTIO: Spremni smo za izbore od 17. decembra

VUČIĆ SAOPŠTIO: Spremni smo za izbore od 17. decembra

VUČIĆ O IZBORIMA, KOSOVU, ŠEŠELJU: Evo šta je predsednik rekao o aktuelnim temama u Srbiji tokom gostovanja na RTS-u, PET KLJUČNIH MOMENATA iz intervjua

VUČIĆ O IZBORIMA, KOSOVU, ŠEŠELJU: Evo šta je predsednik rekao o aktuelnim temama u Srbiji tokom gostovanja na RTS-u, PET KLJUČNIH MOMENATA iz intervjua

VUČIĆ OTKRIO: Iz Haga stigla nova optužnica protiv Vojislava Šešelja

VUČIĆ OTKRIO: Iz Haga stigla nova optužnica protiv Vojislava Šešelja

Gradonačelnik Kraljeva, Predrag Terzić, rekao je da je danas podneo ostavku na tu funkciju.

- Ostavku na mesto gradonačelnika podneo sam, jer želim da nekoliko meseci pre lokalnih izbora ovdašnjoj opoziciji pružim šansu da se dobro pripremi pa da konačno pokuša da osvoji tu toliko željenu vlast, da pokaže narodu šta i koliko ume, a upravo će narod na glasačkim mestima biti najbolji sudija. Uopšte se ne radi o bilo kakvoj naredbi ili nalogu rukovodstva SNS već, kako sam rekao, pružanju šanse opoziciji. A Kraljevčani će i na narednim izborima znati da cene ono što smo zajedno uradili tokom minulih godina, od otvaranja novih radnih mesta, do izgradnje stanova, škola i novih puteva. Uveren sam da će SNS ponovo ostvariti ubedljivu pobedu, a ja ću se svakako naći na izbornoj listi kao kandidat za odbornika - kaže Terzić.

I gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, je danas podneo ostavku na svoju funkciju, objavljeno je na zvaničnom nalogu na društvenim mrežama ovog grada.

U obrazloženju je naveo da je njegova želja ušteda na budžetu i vremenu, kao i da smatra da je našim sugrađanima nepotrebno da u roku od nekoliko meseci dva puta izlaze na birališta.

- Svojom ostavkom omogućio sam da se lokalni izbori održe u decembru u istom danu kada i parlamentarni - navodi se u objavi.

Gradonačelnik Beograda, Aleksandar Šapić, rekao je da će narednih dana javnost biti obaveštena o konkretnim koracima kako bi zakonska procedura za održavanje gradskih izbora biti ispunjena.

- Znaćete za par dana, ukoliko se bude dogovorilo da konačan datum izbora bude 17. decembra, a izvesno je da će to biti taj datum - rekao je Šapić na konferenciji za novinare tokom obilaska novoizgrađenog groblja za kućne ljubimce na Bežanijskoj kosi.

Dodao je da postoje određene zakonske procedure za održavanje izbora, a da će javnost vrlo brzo saznati koji će biti koraci gradske vlasti.

Podsetimo, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, je sinoć izjavio gostujući na RTS-u da će zajedno biti održani parlamentarni, pokrajinski, beogradski i izbori u još nekim opštinama, dodajući da su spremni za njih od 17. decembra.

Prema saznanjima, ostavke su podneli i gradonačelnici Smedereva, Novog Pazara, Požege, Priboja, Leskovca, Kučeva i Trstenika. 

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd