Subota 02. dec 2023.
Milan Nedeljković

STO DANA VLASTI NA VRAČARU: Vračarcima predsednik podneo izveštaj

Foto: Tanjug
Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković uputio je danas na 40.000 adresa pismo - izveštaj građanima Vračara, kojim ih upoznaje sa rezultatima rada opštinske vlasti u prvih 100 dana, ukazao na zatečene probleme i nove projekte.

Nedeljković je u pismu građanima o prvih 100 dana vlasti, upoznao Vračarce sa tim da je nova opštinska vlast zatekla "praznu kasu" kao i "više od 770 miliona dinara nenaplaćenih potraživanja u poslovnom prostoru od čega je 580 miliona zastarelo i nenaplativo", da je "nestalo 11 lokala i oko 200 stanova", kao i da su "opštinska javna preduzeća oronula i zastarela bez plaćene vode i struje".

On je istakao da su najveće bogatstvo Vračara najmlađi i najstariji i u tom smislu naveo da je opština, pored ostalog, za 710 vračarskih prvaka obezbedila školski pribor i opremu, kao i da će od 1. januara 2017. godine finansirati prevoz za đake Osnovne škole za decu s posebnim potrebama "Dušan Dugalić".

Govoreći o velikim infrastrukturnim projektima, Nedeljković je apostrofirao da je grad Beograd započeo radove na Kalenić pijaci i da se već vide novi lokali, i da će u sledećim fazama biti urađena kompletna rekonstrukcija i izgrađena podzemna garaža.

-Za manje od tri godine imaćemo novu, modernu pijacu bez višedecenijskog komunalnog nereda, kojom ćemo se ponositi, naveo je Nedeljković.

U tom smislu dodao je i da će nakon završetka Trga Slavija, uslediti druga faza izgradnje saobracgajnica od tog trga preko Bulevara oslobodenja do Autokomande.

Presednik opštine Vračar poručio je geađanima i da su im vrata opštine uvek otvorena i da članovi opštinskog veća svaki dan primaju građane.

-Do kraja godine završićemo skver Mome Kapora u istoimenoj ulici, a sledeće godine počinjemo uređenje trga ispred Beogradskog dramskog pozorišta. U saradnji s Gradom Beogradom sledeće godine renoviraćemo 20 fasada i 121 ulaz u stambenim zgradama, naveo je predsednik opštine Vračar.

On je građane pozvao da zajedno, sa opštinskim rukovodstvom, kroz akciju "Vračarske ideje - napravimo budžet zajedno", kreiraju opštinski budžet.

-Pozivam vas da u formularima koje ćemo vam dostaviti iznesete svoje predloge i ideje i uzmete učešće u kreiranju opštinskog budžeta, jer vi najbolje znate šta je potrebno popraviti i unaprediti na našem Vračaru, naveo je Nedeljković i poručio da svaka vlast postoji samo zbog građana.

-Zato sam kao predsednik opštine, zajedno sa svojim saradnicima, svaki dan na terenu kako bih čuo s kojim se problemima susrećete i kako bismo zajedno tražili rešenja. Od mene nećete čuti da opština za nešto nije nadležna. Čak i kada je tako, moja obaveza je da u vaše ime zovem gradske ili republičke organe i da rešavamo probleme, jer zato sam izabran, naveo je Nedeljković.

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd