Skip to main content
Vladimir Putin

Sve o vođi Putinovih "lavova za odbranu Kosova": Poreklom je iz Srbije, a nikada nije pao!

Foto: Srbija Danas/Saša Džambić/ Youtube printscreen/ Belvedere/ SD ilustracija
Čovek od najvećeg poverenja Vladimira Putina, koga je šef Kremlja poslao u Beograd da bi iz senke kontrolisao bezbedonosnu situaciju, koja može da bude ugrožena zbog sve ozbiljnijih pretnji iz Prištine, poreklom je iz Srbije.

Status Putinovog specijalca stekao je posle najsurovije obuke, koju prođe samo četiri odsto kandidata, koji su prethodno izabrani iz redova najboljih regruta ruske vojnoobaveštajne i kontraobaveštajne službe. 

Potpredsednik Vlade Rusije u Beogradu: Srbija ostaje ključni partner na Balkanu i u Evropi

Potpredsednik Vlade Rusije u Beogradu: Srbija ostaje ključni partner na Balkanu i u Evropi

Pripadnik je Nacionalne garde, poznatije kao "Putinovi lavovi", i ima ovlašćenja  i  da svoje operativce suprostavi delovanju američke, engleske i nemačke službe (CIA, MI6, BND) protiv interesa Srbije, zbog čega je u redovima tih tajnih agencija zavladala panika. 

- "Lav" koga je Putin poslao spada među najbolje od najboljih. Regrutovan je iz Vojne obaveštajne službe (GRU) i Federalne službe bezbednosti (FSB) i potom je prošao strogu fizičku obuku i testove mentalne i fizičke izdržljivosti i spremnosti u tri centra. To traje dve godine – priča izvor.

On dodaje da Putinov "lav" ima između 30 i 45 godina, te otkriva da se, prema nepisanom pravilu, u određenu zemlju šalje upravo onaj agent koji je poreklom vezan za tu državu. 

- On je visokoobrazovan, ima hakerske sposobnosti, rukuje svim vrstama oružja, ima vrhunsku mentalnu i fizičku spremnost, ekspresno procenjuje osobe, situacije i brzo deluje. Posvećen je, posao mu je na prvom mestu. "Putinov lav" zato nikad nije pao, nije otkriven, za razliku od američkih, italijanskih, britanskih agenata – otkriva izvor. 

Klinton ga je nazvao NAJOPASNIJIM MESTOM na svetu: Rat bi ovde odneo skoro MILIJARDU ŽIVOTA (VIDEO)

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd