Skip to main content
Hašim Tači

Tači OPET PRETI: Hoćemo Sandžak i jug Srbije!

Foto: Profimedia
Ne smiruje se...

Hašim Tači, ratni zločinac i predsednik lažne države Kosovo, ponovo je otvoreno zapretio Srbima novim ratom!

Redžep Hoti, Tačijev stranački zamenik, rekao je juče da bi u slučaju podele Kosova Albanci morali da dobiju deo Sandžaka u Srbiji i deo Sandžaka u Crnoj Gori, ali i takozvanu Preševsku dolinu.

Američka podrška

Tačijev zamenik tvrdi da je Kosovo organizovana institucionalna država koja ima vojne i policijske snage.

Hašim Tači, Ramuš Haradinaj
Hašim Tači i Ramuš Haradinaj
Foto: Profimedia

- Kosovo i Albanci imaju dobar geostrateški položaj. Imaju SAD i NATO iza sebe, podršku Severne Makedonije i zvanično priznanje od svih susednih zemalja. Podela nije na dnevnom redu. Uostalom, odvajanje se ne može dogoditi bez pripajanja Kosovu dela Sandžaka koji pripada Srbiji i dela Sandžaka u Crnoj Gori. Ne može se dogoditi podela Kosova bez uzimanja doline Preševa. Beograd podelu Kosova smatra stvarnom opcijom kako bi se sprečilo stvaranje „Velike Alabnije “ - rekao je Hoti.

Otkrio opasne namere

Milovan Drecun smatra da je Hoti razotkrio namere kosovskih Albanaca.

Milovan Drecun
Foto: Srbija Danas

- Ma koliko izgleda neozbiljna, ta ideja zapravo ukazuje na nameru Albanaca da stvore „Veliku Albaniju“. U tom zamišljenom projektu i takozvani Sandžak i jug centrale Srbije treba da budu u sastavu „velike Albanije“. Osim toga, Hoti pokušava da unapred kaže kako bi bilo moguće rešenje postići kada se konačno bude dogovarao status Kosova – upozorava Drecun.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd