Skip to main content
Dritan Abazović, Aleksandar Vučić

"VERUJEM DA ĆEMO IZGRADITI VELIKI NAPREDAK U ODNOSIMA" Evo o čemu su sve danas razgovarali Vučić i Abazović

Foto: InstagramPrintscreen/buducnostsrbijeav
Predsednik Srbije Aleksndar Vucić rekao je danas da je sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem imao dobre i korisne razgovore o različitim pitanjima i izrazio uverenje da će Srbija i Crna Gora izgraditi veliki napredak u budućim međusobnim odnosima.

Vučić koji je u vili Bokeljka ugostio na ručku crnogorskog premijera rekao je posle susreta da je Abazović dobrodošao u Beograd i da je ovo početak jedne uspešne saradnje.

SKANDAL NA GRČKOJ NACIONALNOJ TELEVIZIJI: Pokazali gledaocima kako da UKRADU gorivo!

SKANDAL NA GRČKOJ NACIONALNOJ TELEVIZIJI: Pokazali gledaocima kako da UKRADU gorivo!

"NIJE TAČNO DA NISMO REŠILI NIJEDNO PITANJE" Premijerka se našalila sa Nedimovićem, pa nasmejala celu salu (VIDEO)

"NIJE TAČNO DA NISMO REŠILI NIJEDNO PITANJE" Premijerka se našalila sa Nedimovićem, pa nasmejala celu salu (VIDEO)

"MI SMO OVDE DA OKRENEMO NOVI LIST" Abazović nakon sastanka: Neke stvari treba da se prevaziđu

"MI SMO OVDE DA OKRENEMO NOVI LIST" Abazović nakon sastanka: Neke stvari treba da se prevaziđu

- Govorili smo o našim političkim i bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradanji, investicijama, ulaganjima. Govorili smo o poljoprivredi, snabdevanju hranom, energetskim bilansima i kako da je jedni drugima pomognemo na jesen i predstojeću zimu - rekao je Vučić.

On je istakao da su razgovarali i o važnim političkim pitanjima.

- Čini mi se da smo neka velika politička pitanja, koja su nas nekada razdvajala, a o kojima smo danas govorili, uspeli na konkretan način i da razrešimo - rekao je Vučić.

On je zahvalio Abazoviću na poseti i ocenio da je ovo početak uspešne saradnje kroz dobro upoznavanje ministara obe vlade i da time moze da dođe do još bolje i konkretnije saradnje u budućnosti.

- Verujem da ćemo izgraditi veliki napredak u odnosima - poručio je Vučić.

Abazović: Najviše je bilo reči o regionalnoj saradnji

Crnogorski premijer Dritan Abazović pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti tu zemlju, kao i građane Srbije da letuju u Crnoj Gori.

- Više ste nego dobrodošli u svoju bratsku Crnu Goru - poručio je Abazović posle susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Zahvalio je Vučiću na, kako je rekao, toploj, dobrodošlici i kontruktivnom sastanku, na kome je najviše reči bilo o reginalnoj saradnji.

- Verujem da to otvara velike horizonte buduće saradnje dve zemlje, a naročito kada je u pitanju infrastruktura i nadolazeća kriza. Mislim da smo neka pitanja već zaokružili jutros na sastanku i potvrdili sa predsednikom - rekao je Abazović.

Kaže da je na njegov upit predsednik Vučić uspeo da reši još jedno važno pitanje značajno za građana CG, a naročito za poslanike u crnogorskoj skupštini.

Vučić je, preneo je Abazović, zamolio ministra unutrašnjih poslova da se izmeni dosadašnja praksa, koja je postojala zbog različitih stvari i da će od 1. jula svi građani CG, među kojima su i političari, poslanici, predstavnici vlade moći, kako to i dolikuje, da ulaze u Srbiju bez ikakvih restrikcija.

Abazović je istakao da je i to pitanje rešeno u dobrom duhu, kao i da i ostala pitanja mogu da se realizuju.

- Kada je reč o regionalnoj saradnji, verujem da ćemo od jeseni imati i konkretne vidove saradnje dve države. U svakom slučaju nastavljaju se lepe i pozitivne vibracije tokom posete Srbiji i verujem da u ovom dobrom duhu ne postoji pitanje koje ne možemo rešiti. Za neka je potrebno vreme - rekao je Abazović.

Zahvalio je Vučiću na gostoprimstvu i istakao da se nastavlja intenzivna saradnja dve države.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd