Skip to main content
Vladimir Putin

"Vojo, tebe u Rusiji svi znaju" Šešelj IZNENADA ISKOČIO pred Putina! Evo šta je ruski predsednik prvo uradio

Foto: Srbija Danas/Saša Džambić/Jelena Obradović
Predsednik SRS Vojislav Šešelj tvrdi da se juče u Hramu Svetog Save mimo protokola nakratko sastao sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom!

Šešelj je sa Putinom navodno razgovarao nešto manje od 10 minuta.

Za portal Srbija Danas Šešelj otkriva da se sakrio u jednoj prostoriji, a onda, na iznenađenje svih, izašao iz nje kada je video da Putin izlazi iz Hrama. Putin je prepoznao Šešelja i osmehnuo mu se. Posle toga su se rukovali, Šešelj se predstavio, ali, kako kaže, predsednik Ruske Federacije je rekao da za tim nema potrebe, jer vrlo dobro zna sve o njemu i SRS.

Vladimir Putin
Foto: Reuters

Šešelj je Putinu rekao da je lider parlamentarne opozicije i izneo stavove SRS o učlanjenju Srbije u ODKB i Evroazijski savez i naglasio da je SRS protiv EU. Putin je samo klimanjem glave i sa osmehom slušao reči lidera radikala, koji mu se obratio na srpskom jeziku, ali je Putinov prevodilac odmah prevodio Šešeljeve reči.

Šešelj je podsetio Putina i da je haški robijaš, što je Putin takođe znao, a predsednik Aleksandar Vučić se u tom trenutku našalio i rekao:

- Pa Vojo, tebe svi u Rusiji znaju!

Šešelju je ovo prvi put da se susreće sa Putinom i ne krije zadovoljstvo zbog posete i ponavlja da je pet sati morao da bude u jednoj prostoriji čekajući Putina. Lider radikala kaže da je rizikovao, ali se rizik isplatio.

- Van svakog protokola, u kripti Hrama Svetog Save, prvi put sam uspeo da se sretnem s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Kad sam banuo pred iznenađenu predsedničku svitu, Putin me je odmah prepoznao, srdačno se nasmejao i pružio ruku. Deset minuta smo stojeći razgovarali – napisao je Šešelj na Tviteru.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd