Vojska Srbije se AKTIVNO uključuje u borbu za NATALITET u našoj zemlji

21.03.2018. 15:29
Piše:
Srbija Danas/B92
Vojska Srbije / Izvor: Profimedia
Vojska je odredila pomoć

Prema njegovim rečima, “kao što je predsednik Srbije i vrhovni komandant vojske rekao - vlada bela kuga i ne rađa nas se dovoljno, što je jedan od najvećih problema u Srbiji".

- U skladu sa naređenjima (predsednika Vučića) i Vojska Srbije se uključuje u aktivnu borbu za povećanje nataliteta. I Vojska Srbije, kroz svoje mogućnosti će učiniti sve da se više rađamo, da stimulišemo rađanje, da pomognemo svakoj porodici koja hoće da ima decu - rekao je Vulin. 

Kako navodi, vojska je odredila solidarnu pomoć u visini jedne prosečne zarade za svako novorođeno dete pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i uvela da Fond vojnih osiguranika plaća četiri pokušaja veštačke oplodnje i pomeri gornju granicu starosti žene sa 42 na 44 godine. 

Ovo su uslovi za dobijanje uvećanog RODITELJSKOG DODATKA

Aleksandar Vulin, Aleksandar Vučić i Ljubiša Diković / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Prema njegovim rečima, kako bi se očuvalo zdravlje pripadnica Ministarstva odbrane i Vojske Srbije postojaće obavezni preventivni pregledi u cilju sprečavanja raka dojke i grlića materice. 

Ministarstvo će, kako je dodao, nastaviti da ulaže u vojno zdravstvo, jer je ono ulaganje ne samo u kvalitet života pripadnika Vojske Srbije već je i ulaganje u kvalitet života svih građana Srbije. 

Od aprila nova OBAVEZNA VAKCINACIJA dece protiv opasne bakterije

aleksandar-vulin / Izvor: Srbija Danas / Saša Džambić

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u subotu da je demografska slika Srbije poražavajuća i da se mora smanjiti negativan prirodni priraštaj. 

Na vanrednoj konferenciji za medije posvećenoj padu nataliteta, Vučić je rekao da Srbija svakog dana gubi 107 ljudi, da stanovništo gubi već 67 godina, kao i da za poslednjih 27 poslednjih godina ima negativan prirodni priraštaj. 

Danas prvi dan PROLEĆA, a evo kada prelazimo na LETNJE računanje vremena

Aleksandar Vučić / Izvor: Profimedia

Kako je rekao, Srbija trenutno ima 6.995.808 stanovnika, a da će ako se ovakvi negativni trendovi nastave do 2060. imati između 3,9 i 5,5 miliopna stanovnika. Osim toga, Ministarstvo kulture i Savet za populacionu politiku objavili su nešto ranije izabrane slogane koji bi trebalo da podstaknu rađanje u Srbiji. 

Prvo mesto dele slogani "Ljubav i beba - prvo što nam treba!" i "Rađaj, ne odgađaj!", na drugom mestu su "Mama - neću sama, tata - hoću brata" i "Dosta reči, nek zakmeči", a na trećem "Čuda se ne dešavaju. Čuda se rađaju" i "Nek se deca rađaju i lepe stvari događaju". 

Nagrada za prvo mesto bila je 150.000 dinara (dva puta po 75.000), za drugo 75.000 (dva puta po 37.500) i za treće 50.000 (dva puta po 25.000).

 

Piše:
Srbija Danas/B92
21.03.2018. 15:29
Pogledajte više