Skip to main content
Miloš Vučević

STIĆI ĆE NAM NOVA OPREMA, BIĆETE JOŠ SNAŽNIJI! Ministar Vučević obišao 98. vazduhoplovnu brigadu

Foto: Instagram/Printscreen/milosvucevic_odbrana
Ministar je konstatovao da se krenulo u pravom pravcu, uvodilo se savremeno naoružanje i vojna oprema.

Ministar odbrane Miloš Vučević obišao je 98. vazduhoplovnu brigadu. U razgovoru sa pukovnikom Mrdakom, komandantom 98. vazduhoplovne brigade i ostalim komandantima i komandirima ove slavne jedinice koja je uvek bila na visini zadatka i čuvala otadžbinu u onim najtežim i najodlučnijim trenucima, uverio se  kakvo je stanje u  njoj.

- Pre svega, razgovarali smo o onim problemima, pitanjima i izazovimna sa kojima se Vojska Srbije, pa i ova brigada suočavaju, kao što su novi ljudi – piloti i aviomehaničari, kao i o pitanjima nabavke nove opreme, novih letelica i infrastrukturnim zadacima koji su pred nama - napisao je Vučević na svojoj Instagram stranici.

Konstatovao je da se krenulo u pravom pravcu, uvodilo se savremeno naoružanje i vojna oprema.

- Vidite i deo sredstava koji su ovde izloženi na taktičko-tehničkom zboru. Verujem da ćemo imati dobre vesti za Vojsku Srbije, rekao bih i za celu državu da će nam stići nova oprema, novo naoružanje i da će cela Vojska Srbije, Ratno vazduhoplovstvo i PVO, time i 98. vazduhoplovna brigada biti snažnija. A mi ćemo se truditi da stvaramo još bolje uslove, da imamo nove mlade pilote, nove aviomehaničare, nove podoficire, nove vojnike, da završimo infrastukturne radove, da opremu koja je skupa, kvalitetna, ubojita bude čuvana u najboljim uslovima u infrastrukturi kakvu ona zaslužuje da ima. Zadovoljan sam i ponosan, a svestan svih onih izazova sa kojima treba dalje da radimo -napisao je Vučević.

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
20 Beograd