Utorak 27. feb 2024.
Aleksandar Vučić

PREDSEDNIK NA VAŽNOM SASTANKU: Vučić sa predsednikom italijanske regije Lombardija Atiliom Fontanom: "Tema je bilo mnogo..." (FOTO)

Foto: Instagram/Printscreen/buducnostsrbijeav
Razgovor o projektima od obostranog interesa.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom italijanske regije Lombardija Atiliom Fontanom.

- Izuzetno srdačan i sadržajan razgovor sa @fontanaufficiale o svim bitnim pitanjima naše bilteralne i ekonomske saradnje. Tema je bilo mnogo, ne samo zbog toga što je Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Lombardije na prostoru Zapadnog Balkana, već i zbog brojnih mogućnosti za nove velike investicije koje se otvaraju u našoj zemlji.

Izrazio sam posebno zadovoljstvo zbog toga što se Inovacioni forum Srbija – Italija: "Sklapanje poslova radi inovacija" održava baš u Beogradu, sa ciljem proširenja saradnje u oblasti visokih tehnologija u kojima Srbija snažno napreduje.

Takođe, razgovarali smo i o razmeni iskustava u oblasti infrastrukture, razvoja istraživačkih centara i univerziteta, kao i o novim projektima od obostranog interesa za koje bi italijanski investitori mogli da budu zainteresovani, a koji bi našoj zemlji doneli veliki broj novih radnih mesta.

Svakako, iskoristili smo priliku da porazgovaramo i o fudbalu, kao i o tome ko je dobio težu grupu na Evropskom prvenstvu 2024. godine. Ovo je bila jedina tema oko koje se nismo u potpunosti saglasili - napisano je na zvaničnon Instagram nalogu predsednika.

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd