Skip to main content
Aleksandar Vučić

VUČIĆEVE REAKCIJE NA OTVARANJE POGLAVLJA: Samo jedna država nije dala saglasnost na 26 - Republika Hrvatska!.

Foto: Profimedia
"Bićemo moderna država, sa evropskim vrednostima, bez obzira na članstvo u EU!", rekao je premijer Srbije.

Srbija je otvorila dva nova poglavlja i zatvorila poglavlje 25, na čemu čestitam građanima, rekao je premijer Aleksandar Vučić večeras, nekoliko miniuta nakon što se to dogodilo u Briselu.

On je rekao da je napustio sinoć Brisel, jer nema suvislog, logičnog i opravdanog razloga za to što nije otvoreno i poglavlje 26.

Precizirao je, povodom različitih navoda u medijima, da samo jedna zemlja nije dala saglasnost na 26 i to je Republika Hrvatska.

(UŽIVO) VUČIĆ O BLOKADI HRVATSKE: Lekcije onih koji se plaše srpskih čokoladica i dižu spomenike ustašama NE PRIMAMO!

"Na tablici naših vrednosti i u našim srcima nema mesta za fašizam, mržnju i diskriminaciju", rekao je premijer, ali i upozorio da nema mesta ni "za packe ili bilo koji oblik poniženja".

Ako neko do danas nije "pročitao" našu tablicu vrednosti, rekao je Vučić, ponoviću je i nastavio:

"Mi nikoga ne mrzimo, nećemo sukobe, nikoga ne saplićemo, sa svakim želimo da razgovaramo, ali želimo da radimo i pronalazimo kompromise.

Isto tako, neće nas niko na bilo koji način ponižavati, to je naša poruka za okruženje, Evropu, svet".

Srbiju nikad nećete moći da gazite, ni da ponižavate, rekao je Vučić i ponovio da je to naša tablica vrednsoti.

"S tom tablicom vrednosti smo ušli u pregovore, nadamo se da ćemo s njom izaći, nadamo se da ćemo izaći kao članica EU, ali i ako se to ne desi bićemo moderna država, imaćemo evropske vrednsoti, ali bićemo zemlja koja nije pogazila svoje vitalne principe, poručio je premijer.

Zbog toga je, dodao je, juče napustio Brisel, ali, kako je rekao, nije naopustio proces pregovora ni želju da se zemlja pridruži zajednici uređenih država.

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd