Skip to main content
Vladimir Orlić

"ZA DIJALOG UVEK POTREBNO DVOJE" Orlić pred sednicu: Svim strankama ispunjene želje!

Foto: Instagram Prinscreen/ vladimir_orlic
Kandidat za predsednika Skupštine Srbije Vladimir Orlić, izjavio je danas, pred konstitutivnu sednicu parlamenta, da je za dijalog uvek potrebna volja dve strane, a da su svim parlamentarnim strankama ispunjene želje

Orlić je RTS-u rekao da su prilike u kojem će novi saziv Skupštine Srbije raditi, sve samo ne lake, pogotovo kada se pogledaju dešavanja u svetu, a posebno na Kosovu i Metohiji, ali da će parlamentarna većina snažno zastupati politiku mira i stabilnosti i ekonomskog razvoja.

Što se rada budućeg parlamenta tiče, Orlić je naglasio da je za dijalog u skupštini uvek potrebna volja dve strane i da u većini koja zastupaju politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kako je rekao, nikada nije bilo sporno da postoji volja za dijalogom.

- Mislim da smo to u mnogo prilika pokazali, na prvom mestu predsednik Srbije - poručuje Orlić.

On smatra da su predstavnici buduće parlamentarne većine ponudili opoziciji rukovodeća mesta u Skupštini Srbiji "kao što im niko nikada ponudio nije".

Tvrdi da su apsolutno sve želje svima ispunjene i da će potpredsednike imati i oni koji su to želeli, ali nisu mislili da je realno.

- Biće sedam potpredsednika u ovom sazivu, upravo zato da bi i oni dobili priliku. Dobiće pet odbora, kao nikada niko. Dobili su i tretman i priliku i više nego fer odnos. To je suštinsko opredeljenje sa naše strane - poručio je Orlić.

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd