Skip to main content
Aleksandar Vučić

Zlu sa zapada nema kraja! ZAVERENIČKI SASTANAK u Makedoniji: CIA RUŠI Vučića iz Skoplja?

Foto: Profimedia
Spremili je budžet od 16 miliona dolara

Amerikanci su u ponedeljak 21. maja u Skoplju organizovali tajni sastanak na kojem je dogovarana strategija za rušenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove vlasti u Srbiji. 

Sastanku su prisustvovali bivši gradonačelnik Zaječara Saša Mirković, vlasnik makedonske TV Nova Sead Kočan i izvesni Boban Jovanović, obaveštajac zadužen za koordinaciju zapadnih službi na Balkanu. Jedina tema sastanka, tvrde upućeni, bila je rušenje vlasti u Srbiji. 

Prema rečima sagovornika, američka CIA spremila je budžet od 16 miliona dolara za novi pokušaj rušenja Vučića. 

- Berns je zakazao sastanak u Skoplju kako bi se ugovorilo prebacivanje dela akcija TV Nova  na Sašu Mirkovića i Zorana Bašanovića, koji je vlasnik TV Naša u Srbiji. Pozadina ovih transakcija jeste da se intenzivira medijska propaganda i pripremi teren za promenu vlasti u Srbiji - prenosi neimenovani izvor. 

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Foto: Profimedia

- U glavni grad Makedonije je iz Sofije već prebačn specijalni tim CIA koji će koordinisati operacijom u Srbiji. Pripremljen je budžet od čitavih 16 miliona evra - otkrio je izvor. 

Amerikanci su, kako navodi izvor, već odlučili da će novi lider opozicije biti Vuk Jeremić, koji bi trebalo da predvodi smenu vlasti. 

- Dogovoreno je da Jeremić na scenu stupi do kraja godine i to milom - ostavkom predsednika Srbije, ili silom na protestima koji podrazumevaju makedonski scenario - precizira izvor.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Umerena kiša
13 Beograd