Skip to main content
Tomić

Tomić: Antidržavna opozicija želi Srbiju da blokira

Foto: SNS
Saopštenje člana predsedništva SNS-a Zorana Tomića prenosimo u celosti.

Antidržavna opozicija je upravo pokazala da je zapravo blokatorska koalicija koja želi Srbiju da blokira, posebno na putu da se bori za svoje mesto u svetu i za bolji život njenih građana. Boško Obradović, Milica Đurđević Stamenkovski i Miloš Jovanović su blokirali danas saobraćaj u Takovskoj ulici da bi saopštili da su oni ti koji žele Srbiju da zamrznu, da ostane u zamrznutom konfliktu ne samo sa Albancima, već čitavim svetom. Malo im je to, već su najavili da će 24. marta blokirati sve gradske i opštinske samouprave u Srbiji. Ponovo dokazuju da im ništa nije sveto, pa pošto su prošetali Beogradom na dan kad se desio pogrom 2004. godine na Kosovu i Metohiji za koji su oni lično odgovorni svojim nedelovanjem, sad hoće 24. marta kad je 1999. godine započeta zločinačka NATO agresija nad našom zemljom koja je trajala 78 dana da blokiraju celu Srbiju. Briga njih za Srbiju, za njene građane, oni žele da Srbiju drže kao taoca sa kojim će moći da trguju kako bi sebe obezbedili i bili na vlasti, makar na 9 meseci.

Kažu da nisu imali priliku da raspravljaju o predlogu sporazuma, a kad su imali posebnu sednicu skupštine gde je lično Aleksandar Vučić izašao da im odgovara na sva pitanja i nedoumice, oni su kao besni psi ustali u juriš na njega  da ga linčuju, jer je on glavna prepreka da se Srbije dokopaju kao svog plena. Spinovali su javnost, govorili da Vučić izmišlja da Srbiji prete povlačenjem investicija, da su to sve šarene laže kako bi Vučić opstao na vlasti. Posle jučerašnjih dvanestočasovnih razgovora u Ohridu ispostavilo se da je Vučić za sve bio u pravu, da je govorio istinu i da građane nije obmanuo. Zato što se Vučić bori za interese Srbije, govori isto i pred strancima i pred domaćom javnošću, sad su odlučili da ga kazne time što će građanima Srbije uskratiti Ustavom zagarantovano pravo slobode kretanja i ukinuti im mogućnost da svoja građanska prava ostvare. Ako nekog već prozivaju da gazi Ustav Srbije, neka posle ove bedne konferencije pogledaju sebe u ogledala i dobiće odgovor ko u Srbiji radi na gaženju Ustava.

Dobro je što narod ima priliku sve da vidi, što građani Srbije jasno mogu da vide na delu politiku Aleksandra Vučića koja omogućava rast plata i penzija, nova radna mesta, bolji životni standard, razvoj naše ekonomije i jačanje kapaciteta Srbije da na diplomatski način brani svoje interese, teritorijalni integritet i suverenitet i da sačuva naš narod na Kosovu i Metohiji. Sa druge strane građani jasno mogu da vide mrzitelje, blokatore i lokatore koji otvoreno rade za interese Aljbina Kurtija i drugih kojima jaka Srbija ne odgovara, da vide sve njihove laži koje plasiraju posle opsežnih konsultacija po ambasadama i na delu. Vidi narod Srbije kako su javno 2005. godine još izjavili da je za njih Kosovo i Metohija nezavisna tvorevina i sve njihove dalje korake koji su išli u prilog toj konstataciji, a sad prodaju priču da ga brane. Nije Aleksandar Vučić taj koji je veru prodao za večeru, on se bori i nikada u toj borbi neće posustati, a Boško Obradović, Milica Đurđević Stamenkovski, Miloš Jovanović, Vuk Jeremić, Miroslav Aleksić, Zdravko Ponoš i ostali njima slični dušebrižnici mogu samo da pobegnu u kafane na pivo ili vinjak da time zalivaju svoju tugu i neuspeh, jer nisu uspeli po uputstvima stranaca Srbiju da razore i niti će.

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd