Skip to main content
Jeremić i Janković

PS: Jeremić i Janković prizivaju obračune na ulicama

Foto: SD/ilustracija
Pokret socijalista ocenio je danas da predsednički kandidati Vuk Jeremić i Saša Janković ne mogu da se uzdrže od laži i mržnje zbog čega, kako navodi, prete, pozivaju na linč i prizivaju obračune na ulicama

"Jeremić priča o prijateljstvu sa Rusijom, ali ćuti o tome zašto je slagao Rusiju u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i u toku noći napustio zajedničku rezoluciju i osvanuo sa rezolucijom Evropske unije. Ćuti Jeremić i o tome zašto je uprkos upozorenjima prijatelja Srbije da to ne radi, ipak postavio pitnje Međunarodnom sudu pravde koje je tako formulisano da je postalo opravdanje za secesiju Kosova i Metohije", ističe PS u saopštenju.

PREDSEDNIČKI IZBORI U SRBIJI: Ukupan broj birača je 6.724.172

I DIJASPORA BIRA NOVOG PREDSEDNIKA SRBIJE: U Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD glasanje 1. aprila

Oni napominju i da Jeremić ne govori ni šta ga je sprečavalo da za vreme svoje vlasti od 2007. do 2012. godine sprovodi vojnu neutralnost i poveća budžet vojsci.

Vuk Jeremić
Foto: Profimedia

"Da je milione koje je dao za svoja luksuzna putovanja, devizne dnevnice i kirije za stanove na Menhetnu ostavio u budžetu Srbije i vojska bi imala mnogo više", navodi se u saopštenju.

PS navodi da Janković preti, nada se da će se pucati kao u Makedoniji i paliti skupština kao 5. oktobra.

"Čovek koga i dalje plaćamo platom trostruko većom od premijerove, poziva na sukobe među građanima Srbije", ističe PS.

Saša Janković
Foto: mc.rs

Ta stranka dodaje da je on navikao da ne objašnjava čak ni ubistva, a traži da Vučić pogazi zakon, da bude i tužilac i policajac i sudija.

"Vučić za razliku od Jankovića poštuje zakon, zato ga Srbija voli, a Janković mrzi i plaši ga se. Jeremić govori o svemu, ali i dalje ćuti odakle mu milioni evra za kampanju", ukazuje se u saopštenju.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
13 Beograd