broken clouds
17.04.2024.

"PODMETAČINA KOJOM ŽELE DA SAKRIJU PROPAST PREGOVORA" Demokratski front o pritiscima na predsednika Parlamenta

03.04.2022. 21:54
Andrija Mandić
Andrija Mandić / Izvor: Profimedia
Papagajsko ponavljanje iste priče određenih političkih subjekata oko zakazivanja sednice Skupštine Crne Gore je puki doprinos nerazumnom pritisku na potpredsednika Parlamenta Strahinju Bulajića, ističe se u saopštenju Demokratskog fronta.

Demokratski front se večeras oglasio saopštenjem u kom ističu da prozivanje predsedavajućeg Parlamenta da zakaže sednicu koja bi se bavila temama koje ne propisuje Poslovnik o radu je samo još jedna od podmetačina kojom neko želi da sakrije propast pregovora oko izbora Abazovićeve Vlade od strane DPS-a i satelita.

- Papagajsko ponavljanje iste priče određenih političkih subjekata oko zakazivanja sednice Skupštine Crne Gore je puki doprinos nerazumnom pritisku na potpredsednika Parlamenta Strahinju Bulajića. Mnogo je poštenije da partneri okupljeni oko projekta manjinske Vlade obaveste javnost da nakon dva meseca nisu uspjeli da se dogovore, zbog čega treba da omoguće da se izabere tehnička Vlada, nego što pričaju gluposti - ističe se u saopštenju Demokratskog fronta.

- Jasno je članom 16 Poslovnika Skupštine propisano da nakon smene predsednika Skupštine, prva naredna sednica mora početi tačkom - izbor novog predsednika. Sve ostale inicijative, zabrinutost i višak brige za zajednicu su najobičnija magla i demagogija u funkciji prikrivanja srušenosti jednog nedemokratskog i prevarnog projekta kao što je izbor manjinske Vlade. Skupština nikada nije ni bila zaključana, a dovoljno je da neki prostom posetom zakonodavnom domu to i uvide.  Takođe, oni koji se međusobno preganjaju na javnoj sceni oko propalih planova, naročito gubitnici izbora 30. avgusta, treba da imaju na umu da se vlast osvaja jedino na izborima - zaključuje se u saopštenju.

03.04.2022. 21:54