Skip to main content
SNS

EVO I ZBOG ČEGA: Srbija će u nedelju ponovo izglasati ubedljivu pobedu Vučića i SNS

Foto: Instagram/Printscreen/avucic
Na izborima u nedelju ogromna većina građana Srbije glasaće za Aleksandra Vučića i SNS.

Ako ćemo realno, i nema za koga drugog.

Vučić je po kvalitetima, rezultatima i trudu koji ulaže obavljajući dužnost predsednika države za koplje iznad svoje konkurencije. To vidi svako ko ima oči i pamet. A Srbi su za ovih 30 godina parlamentarne demokratije politički sazreli toliko da se na dan glasanja više ne rukovode emocijama, već svojim i interesima države, pa glasaju za one za koje misle da će te interese najbolje zastupati.

REŽISER VASILIJE NIKITOVIĆ PODRŽAO VUČIĆA: "Nikada se nije više snimalo, napokon se ulaže u kvalitet i kulturu"

REŽISER VASILIJE NIKITOVIĆ PODRŽAO VUČIĆA: "Nikada se nije više snimalo, napokon se ulaže u kvalitet i kulturu"

"PUTEVI I KULTURA SU ONO ŠTO NAS UJEDINJUJE" Moćna poruka Aleksandra Vučića: Srbija tako možemo napred (VIDEO)

"PUTEVI I KULTURA SU ONO ŠTO NAS UJEDINJUJE" Moćna poruka Aleksandra Vučića: Srbija tako možemo napred (VIDEO)

BITNA INFORMACIJA ZA SVE GRAĐANE SRBIJE: Evo kako da proverite da li ste u biračkom spisku

BITNA INFORMACIJA ZA SVE GRAĐANE SRBIJE: Evo kako da proverite da li ste u biračkom spisku

A jedan od interesa Srbije, posebno u ovom turbulentnom vremenu,  jeste - sigurica. Da nastavi putem na kojem se nalazi, putem unutrašnje stabilnosti a ne da eksperimentiše sa nekom novom vlašću.

Pod vođstvom Vučića i njegovih saradnika, ma ko ih i koliko voleo ili nevoleo, privreda Srbije se potpuno oporavila. U desetinama većih i stotinama manjih novootvorenih preduzeća posao je dobilo više stotina hiljada ljudi. Do pre deset godina svaki treći Srbin nije imao posao. Danas je bez posla tek svaki deseti.

Već nekoliko godina Srbija je veliko gradilište, u ovom trenutku radi se više od 80.000 raznih objekata, a Beograd na vodi je verovatno najveće gradilište u Evropi. Ma koliko iz opozicije vrištali i lili krokodilske suze nad porušenim ćumezima kraj Save, na mestu gde su ranije bile oronule barake, nepušteni železnički koloseci i smetljišta, nikao je jedan novi grad.

Uprkos velikim pritiscima, dobrim trgovačkim instiktom, veštim balansiranjem, često na ivici noža, Vučić je Srbiji obezbedio neutralan međunarodni položaj. Srbija je jedna od retkih država u Evropi koja ne vodi tuđu spoljnu politiku. Što se najbolje vidi na pitanju odnosa prema ratu u Ukrajini. Trebalo je mnogo muke i pameti pa izgraditi poziciju da Beograd može da kaže: nećemo uvoditi sankcije Rusiji.

U izgradnji modernih saobraćajnica, u izgradnji najsavremenijih kliničkih centara, bolnica i domova zdravlja uradio je više nego što je urađeno u prethodnih 50 godina. A one koji će na ovo da kažu, nije uradio Vučić već je uradila Srbija, pitanje: a zašto pre nego što je on došao na vlast nije bilo auto puta za Čačak, kroz Grdeličku klisuru i do Dimitrovgrada, zašto nije bilo novih kliničkih centara u Beogradu i Nišu?

Internet patriote Vučića optužuju da je izdao Kosovo a upravo se on svojom politikom izborio da status južne pokrajine ponovo vrati na dnevni red tzv. međunarodne zajednice. U eri kad protiv sebe imate SAD, EU i NATO, podvig je, ravan mađioničarskom triku, izboksovati da 20 država povuče priznanje kosovske nezavisnosti.

Dva mosta, jedan preko Drine i drugi preko Save, koje je Srbija izgradila samo su najsimboličniji i najvidljiviji izraz bratske politike koju Srbija pod vlašću SNS vodi prema Republici Srpskoj i koja je samo do sada rezultirala sa više desetina miliona evra pomoći Srbima u BiH, od Nevesinja, preko Bratunca do Novog Grada i Drvara.

Simpatični predizborni spot u kojem se pojavljuje iz frižidera, potvrda je da je Vučić svestan šta narod misli o njegovom čestom pojavljivanju na televiziji i da se ne pere od toga. Ali i ta višesatna iscrpljujuća gostovanja u televizijskim emisijama, skoro svakodnevne konferencije za štampu na kojima se trudi da odgovori na sva pitanja, svakodnevna putovanja po Srbiji i prijemi stranih i domaćih delegacija, iziskuju ogroman fizički i psihički napor. Kakvom se raniji predsednici ni približno nisu izlagali. Ljudi to vide i cene.

Funkcioneri i aktivisti SNS i drugih političkih stranaka, bez razlike da li su vlast ili opozicija, su se već umorili od predizborne kampanje. Koja ne traje ni dva meseca. I ne kriju da jedva čekaju da ovo "ludilo" prođe. A Vučić je svaki dan u kampanji. Ima 30 godina. Jer i dok je bio u SRS, među radikalima ga je bio glas velikog radnika, koji svojom energijom vuče stranku. Znam da zvuči patetično ali je istinito: ne verujem da ima nekog, i među onima koji su za SNS i među onima koji su protiv, koji se nisu, gledajući šta sve radi i kuda se lomata, bar jednom zapitali zapitali: kako izdrži ili kako mu ne dosadi?

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
13 Beograd