Četvrtak 07. dec 2023.
Aleksandar Vučić

VIŠE OD 1000 JAVNIH LIČNOSTI UZ VUČIĆA: Pogledajte ko je sve podržao lidera SNS-a za predsednika Srbije (FOTO)

Foto: Srbija Danas Saša Džambić, YouTube Printscreen Arena Sport TV
Javne ličnosti danas su izašle zvanično sa podrškom Aleksandru Vučiću, lideru Srpske napredne stranke, za predstojeće izbore. Više od 1000 profesora, akademika, pisaca, reditelja i sportista pružili su mu podršku.

Tako su uz Vučića stali najbolji srpski košarkaši Nikola Jokić, Bobi Marjanović, Vasilije Vasa Micić, kao i legendarni Željko Rebrača.

Nikola Jokić
Foto: Profimedia

Legende srpske košarke Radmilo Mišović i Zoran Moka Slavnić, kao i čuvena rukometašica Svetlana Ceca Kitić podržali su kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

Svetlana Kitić
Foto: MN Press

Vučića su podržali i Asmir Kolašinac, bacač kugle i osvajač tri evropske medalje, eniski trener Bogdan Obradović, rukometaš Vladimir Mandić, MMA borac Aleksandar Stojičić, paraolimpijka i osvajačica bronzane medalje u taekvondu Violeta Todorov, reprezentativka Srbije u boksu Aleksandra Rapaić, ali i Almir Memić, reprezentativac Srbije u boksu. 

Asmir Kolašinac
Foto: MN Press

Milena Delić, legendarna srpska rukometašica i rukometašica Jelena Lavko dale su javnu podršku lideru SNS-a Aleksandru Vučiću za predstojeće predsedničke izbore.

Milena Delić
Foto: MN Press

Podršku lideru Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću za predsedničke izbore dali su bivši košarkaš Dejan Tomašević i košarkaš Nikola Jovanović.

Dejan Tomašević
Dejan Tomašević
Foto: MN Press

Među velikim imenima nalazi se i fudbaler i doskorašnji srpski reprezentativac Duško Tošić.

Duško Tošić
Duško Tošić
Foto: MN Press

Odbojkaški trener Zoran Gajić, osvajač zlatne olimpijske medalje, i odbojkaš Đula Mešter snažno su podržali politiku Aleksandra Vučića.

Zoran Gajić
Foto: MN Press

Veliki golman Ivica Kralj pridružio se dugačkoj listi javnih ličnosti koje su uz aktuelnog predsednika. Među njima su i košarkaški trener Dragan Jakovljević, MMA šampion Dragan Tešanović i fudbaler Dragan Mrđa.

Podršku predsedniku su pružili i Svetlana Ceca Ražnatović, Lepa Lukić, Vesna Zmijanac, Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš.

Zorica Brunclik i Kemiš
Foto: Srbija Danas

Među estradnim umetnicima koji su podržali Vučića su se našli i Katarina Grujić-Gobeljić, Aleksandar Cvetković iz "Tropiko benda", Dado Polumenta, kao i Marina Visković.

Akademici SANU Vladimir Kanjuh, LJubiša Rakić, Bela Balint, Svetislav Božić i Jovan Hadži Đokić podržali su lidera SNS-a Aleksandra Vučića za predstojeće predsedničke izbore.

SANU
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Srpski genije iz Kragujevca Vladimir Cmiljanović, koji u svetu razvija vakcinu druge generacije protiv kovida, takozvanu "raketnu vakcinu", dolazi u Srbiju specijalno da bi podržao predsednika Aleksandra Vučića i listu Srpske napredne stranke na izborima u nedelju, 3. aprila.

Spisateljica LJiljana Habjanović Đurović na predstojećim izborima podržaće listu "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve". 

Pozorišni reditelj LJubiša Ristić podržao je kandidaturu Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima.

Među poznatim glumcima koji su podržali lidera SNS-a su Saša Joksimović, Zlatan Vidović, Lidija Vukićević, Nebojša Kundačina i Rastko Janković.

Lidija Vukićević
Foto: ATA images

Takođe, podršku Vučiću pružio je režiser, scenarista i producent Predrag Gaga Antonijević.

Gaga Antonijević
Foto: TV Pink/Printscreen

Glumica Radmila Živković, legendarna po ulozi gospođe ministarke, nosilac najvećih glumačkih nagrada, podržala je predsednika Aleksandra Vučića.

Pevači Saša Matić i Željko Samardžić podržali su kandidaturu lidera SNS-a Aleksandra Vučića za predstojeće predsedničke izbore.

Saša Matić
Foto: Srbija Danas

Među pevačima i pevačicama koji su podržali politiku mira i stabilnosti su i Svetlana Ceca Ražnatović, Lepa Lukić, Vesna Zmijanac, Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš.

ceca
Foto: Srbija Danas

Maestro Petar Marić, osmostruki svetski šampion u klasičnoj, virtuoznoj i elektronskoj harmonici, podržao je Aleksandra Vučića za predsednika Srbije na predstojećim izborima 3. aprila.

Pevač Nikola Rokvić, govoreći o najtežim trenucima u životu, objasnio je zbog čega je podržao Vučića.

nikola-rokvic,-bojana-barovic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Ilda Šaulić, ćerka legende narodne muzike Šabana Šaulića, emotivnim rečima se obratila i pružila podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao što je i on njenoj porodici kada im je bilo najteže.

Ilda Šaulić
Ilda Šaulić
Foto: Srbija Danas

Takođe, Vučića su podržali pevači Oliver Mandić i Aca Lukas.

Aca Lukas
Aca Lukas
Foto: Srbija Danas

Jedna od njih je i pevačica Goga Sekulić, koja je na svom Instagram storiju obožavaocima i pratiocima jasno dala do znanja da Vučić može očekivati i njenu podršku.

Goga Sekulić
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

I pevačica Milica Pavlović pružila je podršku lideru SNS-a Aleksandru Vučiću.

Milica Pavlović
Milica Pavlović
Foto: Srbija Danas

Poznati srpski influenser Milovan Stijović javno je podržao kandidaturu lidera SNS-a Aleksandra Vučića za predstojeće predsedničke izbore.

Vučića su podržali i advokat Goran Petronijević, dobitnik NIN-ove nagrade Aleksandar Gatalica, pisac Dragoslav Bokan, kao i reditelj i scenarista prvog igranog filma o zločinačkoj akciji "Oluja" Miloš Radunović.

Poznati fudbalski trener i bivši fudbaler Crvene zvezde Nenad Lalatović, istakao je da će kao savestan građanin izaći na predstojeće izbore i da će glasati za još bolju Srbiju, a ona je, po njegovim rečima, moguća samo sa aktuelnim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Nenad Lalatović
Foto: MN Press

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
4 Beograd