Skip to main content
Jakov Milatović

MILATOVIĆU UGROŽENA BEZBEDNOST?! Predsedničkom kandidatu hitno dodeljeno policijsko obezbeđenje

Foto: Profimedia
Lider PES-a je Đukanovića optužio da stoji iz napada na njega na Cetinju 10. marta.

Predsedničkom kandidatu Pokreta Evropa sad (PES) Jakovu Milatoviću biće dodeljeno policijsko obezbjeđenje, koje je tražila njegova partija zbog bojazni da je fizički ugrožen, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Vlada će o tome odlučiti na telefonskoj sednici danas ili sutra, potvrdio je sagovornik iz izvršne vlasti.

"DOŠAO JE KRAJ MILOVOM PUSTOŠENJU" Milatović nastavio kampanju pred drugi krug izbora u Crnoj Gori

"DOŠAO JE KRAJ MILOVOM PUSTOŠENJU" Milatović nastavio kampanju pred drugi krug izbora u Crnoj Gori

MILATOVIĆ POSLAO SNAŽNU PORUKU PRE DRUGOG KRUGA IZBORA: "Fokus na društveni i moralni oporavak Crne Gore"

MILATOVIĆ POSLAO SNAŽNU PORUKU PRE DRUGOG KRUGA IZBORA: "Fokus na društveni i moralni oporavak Crne Gore"

NEMAČKI MEDIJI UDARILI PO ĐUKANOVIĆU: Car Milo pred penzijom, spremaju mu se istrage

NEMAČKI MEDIJI UDARILI PO ĐUKANOVIĆU: Car Milo pred penzijom, spremaju mu se istrage

Ta odluka kabineta Dritana Abazovića, kao i u neki drugim slučajevima, biće privremena sve dok Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) i Uprava policije ne utvrde da li i odakle Milatoviću preti opasnost. Prema zakonu, procenu bezbednosti radi ANB na zahtev policije.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) su potvrdili da su dobili zahtev od PES-a.

- Ministarstvu unutrašnjih poslova - Upravi policije je dostavljen zahtev od strane Pokreta Evropa sad koji je potpisala potpredsednica Olivera Injac, za izradu bezbednosne procene stepena ugroženosti gospodina Jakova Milatovića. Postupak po ovom zahtevu je u toku - navodi se u odgovoru MUP-a.

Iz Pokreta Evropa sad nisu odgovorili na pitanja, ali je nezvanično potvrđeno da postoji bojazan za bezbednost Milatovića. Posebno nakon incidenta na Cetinju, za koji još niko nije procesuiran, i poruka upozorenja koja stižu u njegov izborni štab.

Milatović je na predsedničkim izborima 19. marta osvojio 28,92 odsto glasova birača i plasirao se u drugi krug. Protivkandidat će mu biti aktuelni šef države Milo Đukanović (DPS) kojeg je podržalo 35,37 odsto birača.

policija
Foto: Shutterstock

Lider PES-a je Đukanovića optužio da stoji iz napada na njega na Cetinju 10. marta. Tada je grupa građana, koja se prvobitno okupila ispred Sportskog centra gde je bila zakazana konvencija Milatovića, prvo protestovala, a zatim vređala i napala ga kada je ulazio u zgradu. To se vidi na snimcima sa mesta događaja koje su preneli mediji, ali i onima objavljenim na društvenim mrežama.

Iz Uprave policije nakon toga je saopšteno da su procesuirali osam osoba zbog sprečavanja njihovih službenika u vršenju službene dužnosti uoči promocije Milatovića na Cetinju.

U saopštenju se ne navodi da su identifikovane osobe koje su tada nasrnule na Milatovića, saopštivši da u saradnji sa tužilaštvom rade na identifikaciji ostalih osoba koje su učestvovale u tom događaju i utvrđivanju eventualnih krivičnih dela ili prekršaja.

DPS je osudio napad na Milatovića.

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd