Skip to main content
Andrija Mandić

POBEDNIČKO PITANJE TV DUELA! Mandić deklarisao Đukanovića: "Kako je moguće da slavite i Jova Kapičića i Krsta Zrnova?!"

Foto: TV B92/Printscreen
- Ja kao Srbin želim da imam najbolje odnose sa Srbijom i smatram da nije pametno proglašavati Srbiju za neprijatelja, rekao je Andrija Mandić.

- To što Crnogorci, nacionalni, i sve ostale manjine, ne vide opasnost od toga, osim onih koji su pod kampanjom, to je stvar upravo te kampanje. Mi treba da gradimo prijateljstvo. Makedonija je takođe deo tih integracija Open Balkana. Ja nemam strah da ćemo biti pokoreni. Ne preti nam opasnost od napada iz Srbije i Albanije. Moramo sa više vere u sebe da počnemo da sarađujemo sa komšijama i susedima - rekao je Andrija Mandić.

Ako bi, kako je kazao, zatvorili građane Crne Gore u njenim granicama, to nije dobro za njih. Dok se on nije pojavio, nije bilo bitno nacionalno pitanje.

(UŽIVO) ANDRIJA I MILO OČI U OČI Mandić poručio Đukanoviću: Vaša vlast je bila najgora pojava za Crnu Goru

(UŽIVO) ANDRIJA I MILO OČI U OČI Mandić poručio Đukanoviću: Vaša vlast je bila najgora pojava za Crnu Goru

OKRŠAJ RIVALA U TV DUELU! Mandić odbrusio Milu: Đukanovići skloni korupuciji, zato imaju milijarde!

OKRŠAJ RIVALA U TV DUELU! Mandić odbrusio Milu: Đukanovići skloni korupuciji, zato imaju milijarde!

- Te oštrice koje ste vi izgradili ćemo otupiti. Vi ste krivi za podele u pravoslavnom biću Crne Gore - kazao je on.

Mandić je pitao Đukanovića kako je moguće da slave i Jova Kapičića i Krsta Zrnova.

- Crna Gora mora da se okrene sebi. Grobovi su se pomirili, a kako će potomci? DF je osnovan sa idejom pomirenja. U NSD-u se nalaze monarhističke, u DNP-u partizanske porodice. Snažno promovišemo ideju pomirenja Crne Gore. Vi to ne prihvatate jer vi vladate po sistemu podela. Onaj koga ste predstavljali kao glavnog ekstremistu u Crnoj Gori, ispao je na kraju najmiroljubiviji, koji želi dobro sa svima, a kada pobedim, nakon što se zahvalim ljudima koji su me glasali, pokušaću da iskažem dobru volju, da razgovaram sa ljudima koji su protiv nas - kazao je on.

Tvrdi i da nije učestvovao u nijednoj odluci u raspadu Jugoslavije.

- Vi ste bili ministar odbrane Crne Gore kada su trajale operacije na Dubrovnik. Pomagali ste ljudima koje danas proglašavate kao zločince. Ako niste vi, onda ste vi odlikovani zbog pomoći Republici Srpskoj. A bili ste i važan faktor za smenu vlasti 2000. godine u Srbiji. Pričate o uticaju Srbije, ja nisam adovkat Srbije, nego istine - kazao je Mandić.

Prvo ste kritikovali te činjenice, navodi Mandić, a Crna Gora se mešala u unutrašnje stvari drugih država.

- Ne smemo odbaciti nikog. Svakog čoveka koji dolazi iz Crne Gore, moramo ga povući. Svako od njih u srcu nosi Crnu Goru a najlakše se odreći svojih ljudi - kazao je on.

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
12 Beograd