Skip to main content
Milojko Spajić

"SPAJIĆ JE TOM IZJAVOM SLAGAO 650 HILJADA LJUDI" Skandal oko državljanstva Milojka ne jenjava, advokat tvrdi: Diskvalifikovao je sebe iz predsedničke trke!

Foto: Youtube Printscreen/Vijesti Online
Piperović kaže da su sve službe crnogorske bezbednosti znale za Spajićevo dvojno državljanstvo, kao i sam lider Evrope sad, iako je to u parlamentu 2021. godine negirao.

Advokat Zoran Piperović rekao je za Pobjedu da bi u rukovodstvu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) trebalo tražiti krivičnu odgovornost za to što je lider Pokreta "Evropa sad" Milojko Spajić uprkos dvojnom državljanstvu vršio funkciju ministra finansija u crnogorskoj vladi.

- Tu okolnost su morali da provere iz jednog jedinog razloga - jer nikoga neće moći da ubede da nisu znali da Spajić ima srpsko državljanstvo - rekao je Piperović.

DA SE IZJASNI O NAVODIMA O DRŽAVLJANSTVU SRBIJE: Spajić u ponedeljak u MUP-u Crne Gore

DA SE IZJASNI O NAVODIMA O DRŽAVLJANSTVU SRBIJE: Spajić u ponedeljak u MUP-u Crne Gore

SLAVEN RADUNOVIĆ O KANDIDATURI SPAJIĆA: Zakon mora biti jednak za sve građane, za sve kandidate

SLAVEN RADUNOVIĆ O KANDIDATURI SPAJIĆA: Zakon mora biti jednak za sve građane, za sve kandidate

ALAN FORD NA CRNOGORSKI NAČIN! Medojević raskrinkao Spajića - sve dublji ponor

ALAN FORD NA CRNOGORSKI NAČIN! Medojević raskrinkao Spajića - sve dublji ponor

On je kazao da su sve službe crnogorske bezbednosti znale za Spajićevo dvojno državljanstvo, kao i sam lider Evrope sad, iako je to u parlamentu 2021. godine negirao.

U Evropi sad tu Spajićevu izjavu pravdaju navodima da ga je advokat Aleksandar Kovačević, kojeg je navodno ovlastio da reši pitanja prebivališta, državljanstva i nekretnine u Srbiji, doveo u zabludu jer nije završio posao.

Piperović je ukazao na to da je Spajić tom izjavom u parlamentu slagao 650 hiljada ljudi, piše Pobjeda.

- Očigledno je da je Spajić kao "ministar svih para Crne Gore" prikrio srpsko državljanstvo - a to govori o njegovoj etici. Kao takav zaista ne zaslužuje kandidaturu za predsednika Crne Gore, to ne može ni da bude ni kad se odrekne srpskog državljanstva - tvrdi Piperović.

Ocenio je da je Spajić time sebe diskvalifikovao iz predsedničke trke o poručio da bi trebalo da podnese ostavku sa mesta lidera Pokreta "Evropa sad" i najzad da se povuče sa političke scene, prenosi "Pobjeda".

Nema goreg od moralnog progona

Piperović podvlači da ministar crnogorske vlade može da bude samo i isključivo crnogorski državljanin.

- Nije mogao da bude ministar u crnogorskoj vladi sa dvojnim državljanstvom, jer bi po toj logici mogao da bude i ministar srpske vlade - rekao je Piperović objašnjavajući za "Pobjedu" da u tom slučaju po automatizmu jedna funkcija isključuje drugu.

Kazao je da se odluke koje je Spajić doneo tokom svog mandata ne mogu retroaktivno povlačiti bez obzira na to što je bio ministar sa dva državljanstva.

- Mogao bi da odgovara pod uslovom da je moguće dokazati da je prevario celu nomenklaturu i ono što su kogentne norme crnogorskog zakonodavstva, ili da je imao nameru da uzme kredit za 750 milona kao državljanin Srbije i napravi štetu državi Crnoj Gori. Trebalo bi da se utvrdi namera da je iz tog fakta imao nameru da napravi štetu Crnoj Gori, a to je skoro pa nemoguće dokazati - objasnio je Piperović.

Iako je mala mogućnost da nekadašnji ministar zbog toga može krivično odgovarati, Piperović ocenjuje da za njega nema goreg od moralnog progona.

- Pritom je kao ministar finansija i kao srpski državljanin terao sa posla i proganjao crnogorsku državljanku i bivšu direktorku Uprave prihoda i carina Milenu Petričević. Eto dokle smo došli - dodao je Piperović, prenosi "Pobjeda".

 

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd