Skip to main content
Ramuš Haradinaj

OBEST ALBANSKOG HARAMBAŠE! Haradinaj IZNOSI ZAHTEVE pred EU, pravda se LAŽIMA

Foto: Profimedia
Evropski komesar Johanes Han sastao se danas popodne u Prištini sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem koji mu je rekao da se nada dobrim vestima o viznoj liberalizaciji.

- Nadali smo se da ćemo dočekati dobre vesti za viznu liberalizaciju za Kosovo pre Božića - rekao je Haradinaj.

Nakon ovih reči, sastanak je zatvoren za medije.

han
Foto : YouTube/PrintScrean/RTV Pink Official

Uoči Hanovog dolaska u Prištinu, Haradinaj je rekao da da povećane takse na robu iz Srbije i BiH pozitivno utiču na domaću proizvodnju i da je ona u mnogim segmentima povećana,

Haradinaj nastavlja sa NAJGORIM PROVOKACIJAMA: Oglasio se nakon sastanka sa Hanom, pa IZREKAO GNUSNU LAŽ

- Iako se radi o prvim danima nakon uvođenja naknade i još uvek postoje akcije, prvi podaci pokazuju da naknada pozitivno utiče na rast domaće proizvodnje. Proizvodnja građevinskih proizvoda porasla je za 20 odsto, a prerada higijenskih proizvoda od papira za 40 odsto. Imamo izrazito povećanje proizvodnje sokova, vode, ulja i piletine od 10 do 20 procenata. Takođe, proizvodnja lekova porasla je za 10 odsto - rekao je Haradinaj na Sajmu poljoprivrede.

Dodao je da će to uticati i na rast bruto domaćeg proizvoda i na povećanje broja zaposlenih.

ĐURIĆ PORUČIO: Najava forimiranja vojske, najveća pretnja po mir

- Važno je da ova mera utiče na povećanje kapaciteta i kvaliteta - rekao je on, i ponovio da će dodatno uvećani porez biti ukinut kada Srbija prizna Kosovo.

Haradinaj je, dodaje se, rekao da je Priština posvećena ispunjavanju sporazuma CEFTA, ali samo kao ravnopravna strana potpisnica.

Inače, on je prvi sagovornik evropskog komesara iz Prištine, koji danas sa kosovskim zvaničnicima razgovara o poreskom nametu uvećanom za 100 odsto na robu iz Srbije i BiH.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
25 Beograd