Utorak 20. feb 2024.
poslanik

"BORIĆEMO SE ZA NIŠ, KURŠUMLIJU, RAŠKU I SANDŽAK" Skandalozna pretnja ratom iz Prištine - političar iz lažne države šokirao izjavom!

Foto: Printscreen
Beriša je upozorio da Kosovo ima oko 70.000 vojnika sa ratnim iskustvom, koji će braniti suverenitet.

Poslanik Demokratske partije Kosova Hisen Beriša rekao je da je Kosovo spremno za rat ukoliko se naruši njegov integritet i suverenitet, i da će se u slučaju sukoba sa Srbijom boriti i za Niš, Kuršumliju, Rašku i Sandžak, prenosi Reporteri. PRIŠTINA KUJE OPASNE PLANOVE: NATO država poslala MOĆNO oružje takozvanoj Vojsci Kosova!

VUČIĆEVA BORBA ZA KOSOVO I METOHIJU: Predsednik danas u Briselu, na stolu Zajednica srpskih opština!

VUČIĆEVA BORBA ZA KOSOVO I METOHIJU: Predsednik danas u Briselu, na stolu Zajednica srpskih opština!

VELIKA PROVOKACIJA PRIŠTINE: Američki general stigao na Kosovo, KUJU nove planove Srbiji iza leđa?!

VELIKA PROVOKACIJA PRIŠTINE: Američki general stigao na Kosovo, KUJU nove planove Srbiji iza leđa?!

On je to napisao na Fejsbuku komentarišući izjavu specijalnog izaslanika EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslava Lajčaka nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, da je na severu Kosova moguća samo normalizacija ili konfrontacija.

- Gospodine Lajčak, ne ucenjujte! Gospodine Lajčak, Kosovo je spremno za rat, ako se naruši sloboda, integritet i suverenitet zemlje. Ali treba da znate da ovo neće biti jedini sukob! Podsećam vas i simpatizere Srbije da će u slučaju rata sa Srbijom doći do bitke i za Niš i Kuršumliju, zemlju mojih predaka, Rašku i Sandžak - poručio je Beriša.

Upozorio je da Kosovo ima oko 70.000 vojnika sa ratnim iskustvom, koji će braniti suverenitet.

- Nećemo dozvoliti da izgubimo suverenitet sporazumima koje sponzorišu diplomate, kao što ste vi gospodine Lajčak! Zato, gospodine Lajčak, nemojte ucenjivati - rekao je Beriša.

Kosovo je, dodaje, ušlo u politički proces sklapanja nezavisnosti, u granicama koje, kako kaže, priznaju SAD i preko stotinu zemalja, uključujući i najmoćnije na svetu.

Prema njegovim rečima pravo Kosova na nezavisnost pravno je potvrdio Međunarodni sud pravde.

- I EU i vi kao posrednici ste tu da olakšate dijalog, a ne da degradirate nezavisnost, ucenjujući nas sukobom sa Srbijom, na severu zemlje. Kosovo i njegov narod ne vole rat, ali mi smo spremni da se žrtvujemo za njega, verujući u garanciju našeg glavnog saveznika u ratu i miru, Sjedinjenih Američkih Država - istakao je Beriša.

Izaslanik EU je danas posle sastanka sa Kurtijem naglasio da će posetiti i sever Kosova kako bi razumeo i video "tamošnje stanje", nadajući se da će postojati političko rešenje sa fokusom na normalizaciju i dogovor.

- Možemo imati ili normalizaciju ili sukob. Naravno da želimo da se u potpunosti fokusiramo na normalizaciju, zato želimo da izbegnemo bilo kakvu eskalaciju, to nikome nije u interesu - rekao je Lajčak.

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
7 Beograd