Skip to main content
Vojislav Šešelj

"CILJ JE DA SE IZAZOVE EGZODUS SRBA" Šešelj upozorava: Ova zapadna služba huška Albance, hoće da otvore novi front na Balkanu (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/ Војвода Шешељ
Predsednik SRS Vojislav Šešelj izjavio je da britanska služba najviše huška albanske separatiste na Kosovu i Metohiji da izazovu krvoproliće.

Lider radikala kaže da je su svi ambasadori zemalja Kvinte umešani.

- Engleska obaveštajna služba huška šiptarsko rukovodstvo da se aktivira na severu Kosova i Metohije. Osnovni cilj je da se izazove egzodus tamošnjih Srba. Oni računaju da će, ako zauzmu potpuno četiri opštine na severu, da će biti vrlo lako da se obračunaju sa Srbima u ovih šest opština na jugu - rekao je Vojislav Šešelj.

Predsednik SRS ističe da Srbi moraju biti odlučni i istrajni u odbrani naroda na Kosovu i Metohiji.

- Moramo svim sredstvima pomoći. Ne smemo dozvoliti vojnu akciju na severu Kosova i Metohije i mora se i naša policija i vojska umešati. Nema druge! To je nama pitanje časti i obraza, nacionalnog ponosa. Ako zapadne sile sada hoće, u toku rata u Ukrajini, da otvaraju novi front na Balkanu, neka znaju da se to po njih neće dobro završiti i da mi Srbi danas nismo repa bez korena, kao što smo to bili devedesetih godina prošlog veka - kazao je Šešelj za emisiju "Novo vikend jutro" na TV Pink, koju vodi Jovana Jeremić.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd