Skip to main content
Dmitar Kovačevski

"MIR, POMIRENJE I EKONOMSKI RAZVOJ KLJUČNI ZA NAPREDAK" Premijer Severne Makedonije čestitao Vučiću i Kurtiju

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević
Kovačevski je istakao da je ponosan srećan što je u ime makedonskih građana sa svojim timom bio domaćin ovog važnog pregovaračkog procesa pod okriljem EU i uz podršku SAD.

Premijer Severne Makedonije, Dmitar Kovačevski, čestao je danas srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću i tzv. kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju na hrabrosti i viziji i poželeo napredak svim građanima Srbije i Kosova na putu ka EU.

- Smatram da je dogovor o implementaciji Aneksa sporazuma, uključujući i sporazum o punoj implementaciji obaveza iz prethodnih sporazuma Dijaloga, značajno dostignuće. Mir, pomirenje i ekonomski razvoj ključni su preduslovi za ubrzani napredak čitavog Zapadnog Balkana ka EU - rekao je Kovačevski.

Istakao je da je ponosan srećan što je u ime makedonskih građana sa svojim timom bio domaćin ovog važnog pregovaračkog procesa pod okriljem EU i uz podršku SAD, čime je potvrđeno njegovo lično opredeljenje da Zapadni Balkan pripada u EU.

- Želim da čestitam predsedniku Vučiću i premijeru Kurtiju na hrabrosti i viziji, a svim građanima Srbije i Kosova želim napredak i uspeh na putu ka EU. Severna Makedonija će uvek biti prijatelj svih susednih zemalja i nastavićemo putem evropskih integracija i strateškog dijaloga sa SAD - rekao je Kovačevski.

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd