Skip to main content
Marko Đurić

Đurić o ukidanju taksi: Priština ne ide u pravcu deeskalacije tenzija, ne verujem da će ambasador SAD da im "očita bukvicu"

Foto: Profimedia
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da ne veruje u priče tzv. kosovskog predsednika Hašima Tačija o ukidanju taksi, jer Priština to delima demantuje.

Ðurić je rekao da bi voleo da ambasador SAD u Prištini "očita bukvicu" liderima na Kosovu, ali dodaje da ne veruje da će se to desiti.

DOLIJAO! Počinje saslušanje bivšeg komandanta OVK Mehmetija

- Već danas je na sednici pokrajinske vlade predlog o sporazmu Prištine i Tirane o postepenom ukidanju granične kontrole. To govori o ciljevima Prištine i pokazuje da idu u pravcu ne deeskalacija tenzija, već ostvarivanja ciljeva iz 40 i neke - kazao je Ðurić za TV Prve.

Komentarišući tvrdnje Tačija da se zalaže za ukidanje taksi, on kaže da bio bih naivan da veruje da je zaista autentično to što kažu za ukidanje taksi. Ðurić je podsetio da su svi iz Tačijeve stranke glasali za takse. 

Hašim Tači
Hašim Tači
Foto: Profimedia

- Misle da smo glupi, ali nismo. Prvo da vidimo dela, da zaista ukinu takse pa možemo da razgovaramo na normalan način - rekao je Ðurić. 

DANAS PADA TZV. KOSOVSKA VLADA?! Održava se SASTANAK od kog sve zavisi, potpuni raskol između Tačija i Haradinaja

Upitan koje su to četiri zemlje koje će povući odluku o priznanju Kosova, kako je najavljeno, Ðurić je rekao da će se znati na vreme i da Priština treba još malo da se "krčka".

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Fog
4 Beograd