Skip to main content
vucic

"EU, SRAM TE BILO" Istorijsko obraćanje i poruka Vučića Zapadu

Foto: Shutterstock
Predsednik Aleksandar Vučić objavio je sinoć odluku da ne učestvuje u radu Samita EU - Zapadni Balkan koji će se održati u utorak, 6. decembra, u Tirani!

U istorijskom obraćanju javnosti šef srpske države Briselu i Prištini je uputio oštre i vrlo konkretne poruke da se nikada i nipošto neće odreći Kosova i da Srbija neće pristati na nasilje, kako je rekao, najgoreg terorističkog ološa Aljbina Kurtija!

VAŽAN SASTANAK U PREDSEDNIŠTVU: Vučić danas sa Varheljijem, ovo će biti glavne teme razgovora

VAŽAN SASTANAK U PREDSEDNIŠTVU: Vučić danas sa Varheljijem, ovo će biti glavne teme razgovora

VUČIĆ SE DIREKTNO OBRATIO KURTIJU: "Terorističkom ološu da poručim - vodi računa..."

VUČIĆ SE DIREKTNO OBRATIO KURTIJU: "Terorističkom ološu da poručim - vodi računa..."

"IZABRALI SU NAJGORI SRPSKI OLOŠ, SA DNA KACE" Vučić o skandaloznom potezu Kurtija i Brisela: Prekršene su sve demokratske norme

"IZABRALI SU NAJGORI SRPSKI OLOŠ, SA DNA KACE" Vučić o skandaloznom potezu Kurtija i Brisela: Prekršene su sve demokratske norme

Neposredni povod za dramatično obraćanje predsednika Vučića bila je skandalozna reakcija Evropske unije na najnovije nasilje Aljbina Kurtija, koji je za novog ministra u 'vladi Kosova' juče imenovao Nenada Rašića, čoveka za koga na izborima nije glasao ni jedan odsto Srba!?! Komentarišući ovu Kurtijevu odluku, koja čak nije u skladu ni sa takozvanim 'ustavom Kosova', portparol EU Peter Stano pozvao je 'obe strane' na uzdržanost i apelovao na Beograd i Prištinu da ubrzano rade na povratku Srba u institucije!?!

Predsednik Vučić je u obraćanju naciji preko TV Pink najavio ozbiljno zaoštravanje srpske državne politike.

  • Izjava Brisela jeste sramna i to je najblaža reč koja može da se upotrebi. Izbor Nenada Rašića za nekakvog 'ministra', čoveka koji je dobio manje od jedan odsto podrške Srba sa KiM, i Rade Trajković sa njegove liste pokazuje da svi oni žele progon, proterivanje i nestanak Srba na Kosovu i Metohiji! I sada zato moram nekoliko stvari da kažem, pre zvaničnog obraćanja i sastanka sa Oliverom Varheljijem, ako do tog sastanka uopšte dođe posle ovih mojih reči...
  • Ovo što je uradila EU jeste bedni, najbedniji antrisrpski odnos, jer teroristički ološ Aljbin Kurti zaslužuje svaku osudu Evrope, a te osude nema! Ćutim mesecima, godinama, trpim gluposti od svih u regionu i svetu. Taj teroristički ološ je trebalo da dobije zasluženu osudu EU. Naravno, nije je dobio. Dobio je nešto što možda niko ne može da razume. I tako se ponašaju svaki put!
  • Prekršili su sve norme Briselskog sporazuma i međunarodnog javnog prava i sve demokratske norme, a sve su to uradili u skladu sa interesima jedne evropske sile... Izabrali su najgori srpski ološ, ološ sa dna kace, tog Rašića i Radu Trajković. Ne postoje gori tamo! Oni nikakvo poverenje Srba nemaju, ali zato imaju poverenje Aljbina Kurtija i zapadnih agentura. Misle da će time da nas uplaše, da će da nam pokažu da smo sami na svetu... Nema problema! Možete da uništite predsednika Srbije, da organizujete proteste u Srbiji, da me ubijete, možete šta god hoćete! Ali za mene su Kosovo i Metohija najveća srpska svetinja, za mene je Srbija svetinja! I bolje je da me nema nego da vam je predam u ruke! I neću vam je predati u ruke!
  • Niko iz Srbije neće biti u Tirani na samitu EU 6. decembra, po prvi put, a vi lepo dolazite, uzmite svoje dnevnice, putujte avionom, pričajte gluposti i lupetajte, svi vi i iz Evrope i sa Zapadnog Balkana! Baljezgajte o tome da je Srbija kriva mada ni za šta nije kriva, sve je to u redu, mene to više ne zanima... Pa da vidimo šta ćete to da napravite i kako ćete da napravite.
  • A onda, kada se sledeći put obratite Srbiji, vodite računa šta je usvojeno u Briselu, vodite računa o građanima Srbije, pošto oni nisu deveta rupa na svirali bilo kome i neću vam dati da ih ponižavate! Srbija je svoja na svome. A što se ovoga (Kurtija) tiče, da poručim: "Ti, teroristički ološu, vodi računa da ne povrediš nijednog Srbina, zajedno sa ovim kvislinzima koje si izabrao!" Jer Srbi, zajedno sa državom Srbijom će znati da vam odgovore! A vi iz Evrope, sram vas bilo! I to je sitnica u odnosu na ono što imam stvarno da vam kažem. U subotu spremam detaljniji i temeljniji odgovor!
Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd