Skip to main content
vesic

GORAN VESIĆ: Naš dolazak na KiM je poruka srpskim građanima da imaju podršku Srbije

FOTO: Beoinfo
Grad Beograd će u narednom periodu više pažnje posvetiti pomoći srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i istakao da je opština Leposavić prva, ali ne i jedina

- Naš dolazak na KiM je poruka građanima srpske nacionalnosti da imaju podršku Srbije i da želimo da budemo uz njih i da u ovim teškim trenucima kada se oni nalaze pod pritiskom i kada se Srbija nalazi pod pritiskom zbog KiM želimo da pokažemo jedinstvo i da naš narod koji živi na KiM nije ostavljen sam sebi - rekao je Vesić novinarima u Leposaviću, nakon sastanka sa predstavnicima te opštine.

Sprema im se loš scenario? Komandanti zločinačke OVK otputovali u Hag

Na sastanku je, kako je naveo, bilo reči o konkretnoj pomoći koju će Grad Beograd dati srpskim sredinama na KiM.

- Što se tiče same opštine Leposavić, mi ćemo, kao Grad Beograd, preuzeti obavezu da završimo bazen koji je ovde počeo da se gradi. Osim toga, u narednom periodu pomoćićemo i obnovu ustanova dečije i socijalne zaštite na teritoriji opštine Leposavić. Obezbedićemo i mašine za komunalna preduzeća koja rade na teritoriji te opštine kako bi mogla da funkcionišu bolje - naveo je Vesić.

Goran Vesić u poseti KOSOVU: Mališanima deli novogodišnje paketiće povodom pravoslavne Nove godine

On je istakao da će Grad Beograd kako za opštinu Leposavić, tako i za druge opštine na KiM u kojima žive Srbi u narednom periodu obezbediti da srpski narod svakog meseca ima mogućnost da gleda pozorišne predstave.

- Na taj želimo da pokažemo ljudima koji, uprkos svim pritiscima ostaju ovde, da nisu sami - naglasio je Vesić.

vesic
FOTO: Beoinfo

Goran Vesić u poseti KOSOVU: Mališanima deli novogodišnje paketiće povodom pravoslavne Nove godine

On je podsetio da je Grad Beograd već pomagao opštini Leposavić, ulaganjem u rekonstrukciju pijace. Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić je zahvalio delegaciji Beograda, koju predvodi zamenik gradonačelnika, što su posetili tu opštinu.

- Danas je veliki dan za našu opštinu. Mi smo danas sa gospodinom Vesićem i njegovim saradnicima razgovarali o konkretnoj pomoći našem narodu i razvoju naše opštine - istakao je on.

PRETIO HARADINAJU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Uhapšen čovek zbog objava na internetu

Današnja poseta, dodao je, jasno pokazuje da srpski narod na KiM nije sam i da je država Srbija uz njih. Pomoćnik direktora vladine kancelarije za KiM Miljan Ranđelović je zahvalio delegaciji grada Beograda što su posetili Leposavić jer su, dodao je, time dokazali da Grad Beograd i dalje kontinuirano pruža podršku srpskom narodu na KiM.

Nakon sastanka sa predstavnicima opštine Leposavić, Vesić je obišao hram Svetog Vasilija Ostroškog koji se nalazi u neposrednoj blizini. Ranije danas, Vesić je u predškolskoj ustanovi "Naša radost" u Leposaviću podelio deci novogodišnje paketiće povodom pravoslavne Nove godine. Kako je predviđeno, Vesić će tokom dana posetiti i Kosovsku Mitrovicu, a večeras će dočekati pravoslavnu Novu godinu sa građanima na centralnom trgu u Leposaviću.

ALBANCI TVRDE: Mogerini nam je postavila TRI ZAHTEVA za nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Sa Vesićem u poseti severu Kosova i Metohije nalaze se član Gradskog veća Beograda Dragomir Petronijević, direktor CEBEF-a Damir Handanović, direktor Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić" Svetislav Bule Goncić, direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Dragan Ðorđević, direktor JKP "Gradska čistoća" Marko Popadić, direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković i direktor Kancelarije za mlade Grada Beograda Nedeljko Radosavljević.

 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Fog
4 Beograd