Ponedeljak 04. mar 2024.
Petar Petković

"BARIKADE ZA SRBE ZNAČE SLOBODU" Petković uputio oštru poruku Kurtiju, poručio da mu posebno JEDNA stvar ne padne na pamet

Foto: Shutterstock/YouTube/Printscreen/Novo jutro
Barikade na severu pokrajine za Srbe znače slobodu i predstavljaju njihov miran otpor bezakonju Aljbina Kurtija i njegovih velikoalbanskih ekstremista kojima je jedini cilj etnički čisto Kosovo i Metohija, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

- Dobro bi bilo da Kurti bude u kordinaciji sa samim sobom i da odmah oslobodi Dejana Pantića, da povuče policijske specijalace sa dugim cevima sa severa KiM koji tu ne mogu biti prisutni, kao i da ukine spiskove za progon i hapšenje Srba. A svakako i da ispuni obavezu Prištine i formira Zajednicu srpskih opština - navodi se u saopštenju direktora Kancelarije Petra Petkovića.

Aljbin Kurti
Foto: Shutterstock/YouTube/Printscreen/Top Channel Albania/Al Jazeera Balkans

Petković podseća da zadatak KFOR-a nije, kako to misli Kurti, da sa njim kordinira akcije protiv Srba niti da uklanja barikade, već da u skladu sa poverenim mandatom, garantuje bezbednost Srbima na Kosovu i Metohiji.

On kaže da Kurti ne treba da pomišlja da nasiljem uklanja barikade, jer su one prvobitno i postavljene kao odgovor na nasilje, a da svaki novi nasilni potez sa Kurtijeve strane preti da izazove eskalaciju koja se ne bi mogla kontrolisati.

- Vreme ja da Kurtijeva spirala nasilja bude prekinuta i da se Srbima na Kosovu i Metohiji, najugroženijoj nacionalnoj grupi na tlu savremene Evrope, omogući da žive u normalnim uslovima i bez konstantnog straha od nasilja i terora - zaključuje Petković.

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd