Subota 24. feb 2024.
kosovo

LAŽNI PREMIJER KURTI NE PRESTAJE DA UGROŽAVA MIR! Obratio se iz Britanije dok Srbi masovno protestuju: "Odluka o zabrani dinara neće biti poništena!"

Foto: Shutterstosck/Youtube Printscreen/Gradska RTV Podgorica
Odluka o zabrani dinara izazvala je pravu buru reakcija kako unutrašnjih, tako i spoljnih centara, ali premijer lažne države ne posustaje.

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti kaže da se njegova vlada neće mešati u odluku CBK o zabrani dinara, ali da ta odluka neće biti poništena, prenosi Ekonomija onlajn.

SRBI SA KiM USTALI PROTIV KURTIJEVOG ZULUMA Počeo veliki opštenarodni protest: "Danas smo ovde jer nas je muka okupila"Kosovska Mitrovica

SRBI SA KiM USTALI PROTIV KURTIJEVOG ZULUMA Počeo veliki opštenarodni protest: "Danas smo ovde jer nas je muka okupila"

"ŠAMAR" LAŽNOM PREMIJERU! Micotakis iz Beograda poslao jasnu poruku Prištini: Nećemo priznati KosovoKirjakos Micotakis

"ŠAMAR" LAŽNOM PREMIJERU! Micotakis iz Beograda poslao jasnu poruku Prištini: Nećemo priznati Kosovo

KURTI HITNO OTPUTOVAO U VELIKU BRITANIJU: Otišao kod MENTORA po SAVETAljbin Kurti

KURTI HITNO OTPUTOVAO U VELIKU BRITANIJU: Otišao kod MENTORA po SAVET

Kurti je za britanski medij "Blumberg" rekao da se zalaže za novu regulativu Centralne banke Kosova za poslovanje sa gotovinom.

On je dodao da će Srbi dobiti vremena da se prilagode novoj odluci.

- Ne mogu da poništim ovu odluku. Nećemo imati nikakvu vrstu kaznenih mera, ne želimo nikoga da kažnjavamo - rekao je on.

Govoreći o Briselskom sporazumu i Ohridskom aneksu, Kurti je rekao da je sporazum sa Srbijom potreban što pre i da trenutnih tenzija ne bi bilo da je došlo do defakto i dejure priznanja od strane Srbije.

Srbi protestuju protiv odluke

Dok je lažni premijer Kurti otišao po savete u Veliku Britaniju hiljade Srba se okupilo u Kosovskoj Mitrovici na protestu protiv odluke Prištine da zabrani upotrebu dinara u našoj južnoj pokrajini.

Prisutni nose zastave Srbije i transparent "UN  USA 1244 HELP", "Evropo otvori oči", "Bez socijalnih primanja nećemo imati ni za hranu", "Ovo je okupacija". "Penziju sam čitav život sticao, ne dam je Kurtiju".

Prisutni su i predsednik i potpredsednik Srpske liste Zlatan Elek i Dragoša Milović.

Udruženje penzionera saopštilo je ranije da je skup prijavljen nadležnim organima i da na mitingu očekuju veliki broj svojih sunarodnika, zdravstvene radnike, prosvetne radnike, socijalno ugrožene, studente i omladinu, odnosno ''sve one kojima je direktno ugrožena egzistencija nepravednim merama iz Prištine''.

(Srbija Danas/M.B.)

Vremenska prognoza
Slaba kiša
15 Beograd