Skip to main content
Hašim Tači

Nakon NESTANKA, oglasio se HAŠIM TAČI: Otišao iz zemlje, ostavio HARADINAJA SAMOG na sastancima!

Foto: Profimedia
Tači tvrdi da će u narednom periodu raditi u koordinaciji sa prištinskim timom za dijalog sa Beogradom, koji smatra istorijskim

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, oglasio se i poručio da je živ, zdrav i da je na odmoru, da ne postoji nikakav zvanični dokument ili Nacrt sporazuma sa Beogradom pripremljen u Briselu, te da će se u ponedeljak sastati sa prištinskim timom za za nastavak dijaloga.

Evropski komesar dolazi kod Haradinaja: Razgovor o UKIDANJU TAKSI NA ROBU IZ SRBIJE I BIH!

Tači se oglasio nakon što je portal Zeri objavio da kosovskog predsednika već neko vreme nije na političkoj sceni i da niko ne zna gde se nalazi.

- Neprestano sam obaveštavao dvojicu kopredsedavajućih pregovaračkog tima o svim pitanjima o kojima se do sada razgovaralo u Briselu, u poslednjoj fazi dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije - rekao je Tači za Radio Slobodna Evropa na albanskom jeziku.

Hašim Tači
Foto: Profimedia

- Takođe sam jasno stavio do znanja da do sada ne postoji zvanični pisani dokument ili nacrt sporazuma koji je pripremila EU. To je prirodno, jer smo u početnoj fazi pregovora za postizanje sveobuhvatnog sporazuma. U ponedeljak ću se sastati sa pregovaračkim timom kada ću im dostaviti u pisanoj formi informacije o prethodnom toku dijaloga - rekao je Tači.

"MI SMO BRAĆA" Sever KiM okićen srpskim i ruskim zastavama i slikama Putina (FOTO)

Tači tvrdi da će u narednom periodu raditi u koordinaciji sa prištinskim timom za dijalog sa Beogradom, koji smatra istorijskim.

Prištinski tim za dijalog, naime, ranije je zatražio da im Tači dostavi kompletnu dokumentaciju o dosadašnjem procesu dijaloga o normalizaciji odnosa sa Beogradom, što on do danas nije učinio.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd