Četvrtak 07. dec 2023.
Aljbin Kurti i Aleksandar Vučić

"SAMO SU IZGLEDA SRBI UVEK TERORISTI, DANAS SU REKLI: 'POBIJTE IH SVE'" Vučić upozorava: Kurti nema nijednu drugu želju osim da izaziva sukobe!

Foto: Srbija Danas/Milana Pavkovic/Shutterstock/Youtube/Printscreen/Top Channel Albania
Vučić je pozvao međunarodnu zajednicu da se Zajednica srpskih opština (ZSO) formira

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nema nijednu drugu želju osim da izazove sukobe, te da suprotno Briselskom sporazumu ne želi da formira ZSO.

ALBANCI OBJAVILI DA SU UBIJENI POČUČA I BIHALI! Vučić: Izneli su notorne laži

ALBANCI OBJAVILI DA SU UBIJENI POČUČA I BIHALI! Vučić: Izneli su notorne laži

VUČIĆ DO DETALJA OPISAO ŠTA SE DEŠAVALO DANAS NA KOSMETU: "Više puta sam upozoravao na ovo, malo ko je želeo da sluša"

VUČIĆ DO DETALJA OPISAO ŠTA SE DEŠAVALO DANAS NA KOSMETU: "Više puta sam upozoravao na ovo, malo ko je želeo da sluša"

"ODREDITE MU VREME SAUČEŠĆA, NIJE ŠTETA DA UMRE!" Vučić pročitao GNUSAN transkript audio-zapisa Kurtijevih policajaca koji nisu pomogli Srbinu!

"ODREDITE MU VREME SAUČEŠĆA, NIJE ŠTETA DA UMRE!" Vučić pročitao GNUSAN transkript audio-zapisa Kurtijevih policajaca koji nisu pomogli Srbinu!

Vučić je upozorio i na specifičnost tretiranja današnjeg sukoba od strane međunarodne zajednice. 

- Kada je postojala takva vrsta sukoba u Severnoj Makedoniji svet je to zaustavljao i pravio razgovore i dogovore. Danas su rekli - pobijte ih sve. Kada je Srbija išla u Drenicu da se obračunava sa onima koji su hteli otcepljenje od međunarodno priznate države oni su rekli da su to bili borci za slobodu predvođeni Ademom Jašarijem, a ne teroristi. Samo su izgleda Srbi uvek teroristi - rekao je predsednik u svom obraćanju medijima povodom današnjih incidenata na severu južne pokrajine. 

To je za nas nauk, da znamo sa kim imamo posla i da znamo šta je to što nam misle te da su svi mogli ste ih čuju danas kako govore da je to sve iz Beograda organizovano i kako je to sve Srbija uradila, rekao je predsednik.

- To govori kakve su im namere - od Rota do Felingera koji poziva da Beograd ponovo bude bombardovan, do svih ostalih - rekao je predsednik. 

Vučić je rekao da je Savet za nacionalnu bezbednost zasedao tokom celog današnjeg dana i da će iskoristiti svoje strpljenje i odgovornost te odluke donositi pažljivo. 

- Detaljno ih pripremiti, temeljno ih uraditi i sa tim odlukama izaći pred naše građane i naš narod na KiM u danima koji su pred nama - rekao je Vučić. 

On je pozvao međunarodnu zajednicu da se Zajednica srpskih opština (ZSO) formira, da na severu Kosova Srbi budu policajci što, kako je rekao, znači da se ispune uslovi oko formiranja ZSO. 

- Jer to je jedini način da svi Srbi ne budu proterani sa svojih ognjišta ili da ne bude više sukoba. Mi pozivamo naš narod na mir i uzdržanost, molimo ih, i molimo ih da veruju svojoj državi. To je sve što mogu da ih molim. Naše je da iscrpimo sve što možemo, da ne dođe do većeg krvoprolića naše je da pokušamo da sačuvamo mir, ali ako neko misli da nije važno.... o tom-potom, kada donesemo odluku obavestiću vas o tome - rekao je predsednik. 

Vučić je pročitao deo transkripta sa snimka današnjeg dešavanja na KiM koji je bio uznemirujuć imajući u vidu ponašanje pripadnika tzv. kosovske policije i rekao da zna kakve su emocije kod ljudi, da ne mora niko o tome da mu govori, i da zna šta bi "ljudi najviše voleli u besu".

- Ali moja molba za sve je da budemo dovoljno pametni i da mi budemo ti koji ćemo da donosimo odluke, a ne drugi - rekao je predsednik. 

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
2 Beograd