Utorak 05. dec 2023.
Aleksandar Vučić

SRBA NA KOSOVU ĆE BITI! Predsednik poslao snažnu poruku "To je njihov dom, to je njihova otadžbina"

Foto: Instagram Printscreen/buducnostsrbijeav
Imaćemo tešku nedelju pred nama, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je juče održao održao sastanak sa predstavnicima Srba sa Kosmeta, uputio je snažnu poruku našem narodu koji ne može i neće više da trpi zulum privremenih prištinskih vlasti. 

- Srba na Kosovu će biti. To je njihov dom, to je njihova otadžbina, tako je bilo, tako će i biti – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je posle sastanka sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije kazao da će sa merama izaći za sedam dana.

- Nisam bio zadovoljan onim što sam predočio, jer su ljudi tražili nešto mnogo više, nešto mnogo snažnije, morao sam da odustanem od toga. Zaključak nije da ga nema, već da moramo da radimo na tome. Sa svim merama izaći ćemo za sedam dana. Mislim da će makar ove ekonomske i socijalne mere biti dobre, da će obradovati Srbe, važne. Što se tiče bezbednosnih mera, one nikada ne mogu da budu jednostavne - istakao je predsednik i dodao:

- Imaćemo tešku nedelju pred nama, neki se bave destabilizacijom, mi ćemo se baviti pripremom odgovora, racionalnih i razumnih. Njihova jedina želja je da Srba na KiM ne bude, moja poruka je da se to neće dogoditi. To je njihov dom, tako je bilo, tako će i biti.

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd