Skip to main content
albanci

SRBI POD OPSADOM! Albanci SPREMAJU HAOS na Badnji dan, imaju SPREMLJENE SPISKOVE NEPOŽELJNIH

Foto: Profimedia/ilustracija
Ovo će biti druga godina kako je raseljenim Đakovčanima onemogućeno da posete grad na Badnji dan, iz koga je 8000 Srba i Crnogoraca nasilno proterano 1999. godine.

Raseljeni Srbi iz Đakovice ni predstojeći Badnji dan ni Božić neće moći da dočekaju u svom gradu, jer je pokret "Samoopredeljenje" najavio protest za 6. januar, kaže predsednik Udruzenja raseljenih Đakovčana Đokica Stanojević.

ZLOČINAC ZBRISAO! Bivši komandant OVK pobegao sa Kosova posle poziva Specijalnog suda

Ovo će biti druga godina kako je raseljenim Đakovčanima onemogućeno da posete grad na Badnji dan, iz koga je 8000 Srba i Crnogoraca nasilno proterano 1999. godine.

Kosovo
Tanjug/​Filip Krainčanić

U gradu su sada ostale samo tri monahinje u manastiru Uspenje Presvete Bogorodice.

Prošle nedelje upokojila se četvrta monahinja, Nadežda Isailović, a iz bezbednosnih razloga više stotina Đakovčana nije bilo u mogućnosti da dođe na njenu sahranu.

A ŠTA JE SA TAKSAMA? EU POTVRDILA: Novoizabrani prištinski tim za dijalog sa Beogradom pozvan u Brisel

- Iz Samoopredeljenja su i na ovaj Badnji dan najavili demonstracije. Mimoza Šalja koja organizuje proteste javno je pozvala Albance, "zemljake", da se pridruže u nedelju 6. januara u 8.00 sati. Na sve ovo ćute privremen vlasti u Prištini, ćuti međunarodna zajednica, šefovi kancerlarija u Prištini, ćuti svet - kaze Stanojević.

On pita zar ne mogu ni u crkvu da odu, ni da posete svoje uzurpirane kuće.

- Hteli smo da idemo na sahranu Nadeždi Isailović, ali nismo hteli da nase dojučerašnje komsije protumace da ih provociramo. Nama Djakovčanima ni na sahrane u svoj grad nije dozvoljeno da odemo - kaže Stanojević.

OBRT U SLUČAJU UHAPŠENIH SRBA NA KOSOVU! Nije im produžen pritvor! Advokat DEMANTOVAO prištinske medije!

On napominje da su poslednji put bili u Đakovici 28. avgusta, ali da je grupa ekstremnih Albanaca iz grada autobus zasula kamenicama, što inace čine kada vide da se organizovano dolazi. I sada za Badnji dan se mnogo Đakovčana prijavilo za odlazak, ali organizovano se neće ići.

Kosovo
Foto: Profimedia

- Ti koji organizuju protest su isti oni koji su u javnost izasli sa laznim otpuznicama na kojima se nalaze imena vise od 400 Srba i Albanaca, a koje su prosledili Specijalnom tužilastvu Kosova.

- Prednjači Mimoza Šalja koja je na spiskove stavila one Srbe koji niposto ne zele da prodaju svoje kuće, stanove i koji su pred Opstinskim sudom u Đakovici pokrenuli postupak kako bi im se imovina vratila. Ima već 150 tuzbi, ali albansko pravosuđe nije maklo s mrtve tačke - navodi Stanojević.

ALBANCI PRETE SRBIJI IZ VAZDUHA?! Žele DOMINACIJU NA NEBU - sa jednim PILOTOM?! Svi se smeju zbog onoga čime TAČI I HARADINAJ raspolažu!

On ponavlja da je Đakovica zabranjena za Srbe, a tri preostale monahinje koje žive u manastiru Uspenje Presvete Bogorodice zbog bezbednosti ne izlaze iz manastirske porte.

BONUS VIDEO: Srpski vojnici prikazali novu opremu

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd