Skip to main content
Aljbin Kurti

ŠTA ĆE KURTIJU REĆI GAZDE IZ AMERIKE I NEMAČKE: Dijalog sa Srbijom nije prioritet, on je tek na šestom ili sedmom mestu

Foto: Profimedia
Pred novim vlastima je teška muka - da učine otcepljenu teritoriju mogućom za život

Lider Samoopredeljenja i kandidat te stranke za takozvanog premijera Kosmeta Aljbin Kurti, čiji pokret je pobedio na prevremenim izborima, poručio je da "dijalog koji Priština i Beograd vode posredstvom Evropske unije, neće biti prioritet vlasti koju eventualno bude predvodio". 

"SADA ĆE MORATI DA RAZMIŠLJA O SRBIJI" Aljbin Kurti pobedio na izborima, pa shvatio šta ga je snašlo

"SADA ĆE MORATI DA RAZMIŠLJA O SRBIJI" Aljbin Kurti pobedio na izborima, pa shvatio šta ga je snašlo

POBEDA SRPSKOG JEDINSTVA I SLOGE! Rakić: Srpska lista u Mitrovici osvojila 99,14 odsto glasova

POBEDA SRPSKOG JEDINSTVA I SLOGE! Rakić: Srpska lista u Mitrovici osvojila 99,14 odsto glasova

NAJNOVIJI PODACI SA KOSMETSKIH IZBORA: Zna se ko je pobedio, jedan terorista nije prešao cenzus

NAJNOVIJI PODACI SA KOSMETSKIH IZBORA: Zna se ko je pobedio, jedan terorista nije prešao cenzus

- Dijalog sa Srbijom je na šestom ili sedmom mestu. Naš prioritet su pravda i zapošljavanje - rekao je Aljbin Kurti.

Kako će na ovu izjavu reagovati Kurtijeve gazde i sponzori, Sjedinjene Američke Države i Nemačka, kojima je stalo da se taj dijalog što pre završi - bez dogovora i kompromisa, i loše po Srbiju, ali svesni da ne mogu baš da nam danas lupaju čvrge kao pre 20 godina - to ćemo tek da vidimo.

Ipak, ne treba smetnuti sa uma da je baš Kurtijeva nepromišljenost, rigidnost i nespremnost da razgovara (a kamoli da postigne kakav dogovor), koštala lidera Samoopredeljenja prošlog marta pada takozvane vlade na čijem čelu je bio, kada je njegovo nerazumno ponašanje iznerviralo čak i zapadnjačke mentore koji su mu držali stranu. Jedno je, u očima jakih saveznika koji ne mare za moral i međunarodno pravo, kad teroristi vređaju Srbiju - to i može da prođe - ali kad se gura prst u oko gazdi, e, to može da košta političke karijere.

Kosovo
Foto: Profimedia/ilustracija

Bilo kako bilo, videćemo da li je ova izjava Kurtija oko dijaloga sa Srbijom i njegovim rangiranjem na šesto ili sedmo mesto ima pokriće, tek, verovatni budući lider privremenih institucija na Kosmetu je potom rekao nešto podjednako neverovatno i nešto u šta malo ko može da poveruje - da će uspostaviti pravdu, ali bez osvete?! Pa imao je Kurti već jedan mandat i jasno je pokazao, kao i sve terorističke strukture koje su bile na čelu dela srpske teritorije, otete od strane SAD i EU, da je pravda nepoznata reč u tom delu Balkana. 

- Bez ogorčenja i bez revanšizma, osvetićemo našu zemlju - rekao je Kurti, dodavši će se ovaj izborni dan, kojeg je nazvao referendumom, pamtiti po mnogim stvarima.

- Nećemo se nikome svetiti, ali ćemo tražiti pravdu. Svako od nas mora da preuzme odgovornost koja nam pripada kako bismo učinili svoju zemlju mogućom za život - rekao je Kurti.

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd