Skip to main content
Srbi sa KiM

"VIŠE NEGO IKAD POTREBNO NAM JE JEDINSTVO I SLOGA" Više od 10.000 Srba sa Kosova pošlo ka Beogradu na miting "Srbija nade" (VIDEO)

Foto: Kosovo online
Srbi iz Gračanice, Leposavića i Štrpca noćas su krenuli put Beograda na skup "Srbija nade", javlja Kosovo-online.com.

Iz Gračanice su krenuli su posle ponoći za Beograd. Veliki broj žitelja ove opštine okupio se večeras na platou ispred nekadašnjeg "Voćara", odakle su nastavili put Beograda.

VUČIĆ SE OBRATIO NACIJI: Neće biti Majdana, ne dam Srbiju Milivojeviću, Ponošu, Brkiću, Đilasu...

VUČIĆ SE OBRATIO NACIJI: Neće biti Majdana, ne dam Srbiju Milivojeviću, Ponošu, Brkiću, Đilasu...

"KURTI FORMALIZOVAO OKUPACIJU SEVERA KOSOVA" Beograd o polaganju zakletve lažnih gradonačelnika u četiri srpske opštine

"KURTI FORMALIZOVAO OKUPACIJU SEVERA KOSOVA" Beograd o polaganju zakletve lažnih gradonačelnika u četiri srpske opštine

BRNABIĆ I VUČEVIĆ PRED NAJVEĆI SKUP U ISTORIJI: Niko ne može da nas deli, pokazaćemo jedinstvo!

BRNABIĆ I VUČEVIĆ PRED NAJVEĆI SKUP U ISTORIJI: Niko ne može da nas deli, pokazaćemo jedinstvo!

Srbi iz Gračanice, kao i iz okolnih mesta, pre polaska na put poručili su da je ovo samo mali znak zahvalnosti predsedniku Srbije za sve što godinama unazad čini za srpski narod na Kosovu.

Stefan Stojanović iz Dobrotina naveo je da je u ovom trenutku najpotrebnije jedinstvo i izrazio nadu da će država Srbija nastaviti da se bori za srpski narod na Kosovu.

- Krenuli smo na skup podrške našem predsedniku Aleksandru Vučiću. Više nego ikad potrebno nam je jedinstvo i sloga. Nikada teže nije bilo srpskom narodu, ne samo na severu Kosova i Metohije, već i nama južno. Nadamo se da će predsednik, kao i do sada da bude uz nas. Mi smo svesni da samo uz njegovu pomoć možemo da opstanemo na KiM - rekao je Stojanović.

Među onima koji su krenuli za Beograd je i Ivan Nedeljković iz Lapljeg Sela koji je rekao da je razlog njegovog odlaska na skup "Srbija nade" podrška Srbiji u teškim vremenima.

- Idemo da pružimo podršku i da zahvalimo predsedniku, da pokažemo da smo uz njega i da ćemo biti uvek - izjavio je Nedeljković.

Jelena Stojanović iz Gračanice poručila je da je danas važan dan, dan nade.

- Drago mi je da smo došli u velikom broju. Autobusi su puni ljudi, svi su dobro raspoloženi. Sutra je dan nade, krenuli smo da pružimo podršku našem predsedniku Aleksandru Vučiću - rekla je ona.

Osim onih koji su noćas iz srpskih sredina na Kosovu krenuli na skup u Beogradu, grupa Srba je 17. maja pešice krenula iz Leposavića i Kosovskog Pomoravlja. Njih je primio predsednik Srbije i tom prilikom poručio da je ponosan jer, kako je naveo, čuvaju svoja ognjišta i otadžbinu.

Više od hiljadu meštana krenulo iz Štrpca 

Oni su tom prilikom istakli da žele da pruže podršku predsedniku Srbije u borbi za narod na Kosovu i Metohiji.

Leposavić šalje poruku mira

Građani Leposavića poručili da su krenuli na narodni skup "Srbija nade" kako bi preneli poruku mira. Ispred zgrade opštine Leposavić, jutros oko četiri sata krenuli su prvi autobusi sa građanima ka Beogradu, kako bi pružili podršku narodnom skupu "Srbija nade".

Važno je da danas budemo svi jedinstveni, poručio je Bojan Stefanović iz Leposavića.

- Danas smo krenuli organizovano na Miting podrške" Srbija nade" kako bi preneli poruku mira i jedinstva sa prostora Kosova i Metohije. Veoma je važno da danas budemo jedinstveni i damo podršku našem rukovodstvu u odbrani Kosova i Metohije - kazao je Stefanović.

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd