Subota 02. dec 2023.
Nora B 52 M21

AMERIČKA VOJSKA ODUŠEVLJENA SRPSKOM "NOROM": Završena testiranja naše haubice u Arizoni, pljušte pohvale (FOTO/VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/Yugoimport SDPR
Global Ordnance i Yugoimport uspešno su završili testiranje 155 mm mobilne haubice "Nora"

Global Ordnance, LLC (GO) i proizvođač Yugoimport SDPR JP (Yugo) iz Srbije završili su uspešno testiranje od strane američke vojske pokretne haubice NORA B-52 M21 155 mm na poligonu Juma (YPG) u Arizoni 3. septembra 2021. godine, nakon višemesečne rigorozne procene, piše američki NBC 12.

OVO SE NIJE DOGODILO JOŠ OD DRUGOG SVETSKOG RATA: Američki stelt lovci F-35 poleću sa japanskog ratnog broda (VIDEO)

OVO SE NIJE DOGODILO JOŠ OD DRUGOG SVETSKOG RATA: Američki stelt lovci F-35 poleću sa japanskog ratnog broda (VIDEO)

"PROJEKAT VRIŠTAČ" I "JERIHONSKE TRUBE": Isplivali novi detalji saradnje CIA i nacista posle Drugog svetskog rata

"PROJEKAT VRIŠTAČ" I "JERIHONSKE TRUBE": Isplivali novi detalji saradnje CIA i nacista posle Drugog svetskog rata

RUSI PRAVE NAJEFIKASNIJU RAKETU IKADA! Su-57 postaje nepobediv u vazdušnim bitkama, NATO lovci da se pripaze

RUSI PRAVE NAJEFIKASNIJU RAKETU IKADA! Su-57 postaje nepobediv u vazdušnim bitkama, NATO lovci da se pripaze

Nadograđena verzija Yugoimport-ovog sistema NORA učestvovala je u testiranju "pucanja" američke vojske iz mobilnih haubica od 155 mm kako bi se utvrdilo koji sistemi najbolje odgovaraju potrebama američke vojske. NORA je stavljena na test kroz niz prioritetnih zadataka dizajniranih za testiranje i pomicanje granica sistema.

Testovi su merili širok spektar parametara performansi, uključujući pokretljivost, integraciju kontrole vatre, ispaljivanje projektila od strane američke vojske sa MACS pogonskim punjenjem u celom spektru zona punjenja goriva sa fokusom na maksimalno ispaljivanje punjenja.

Yugoimport-ova NORA B-52 M21 je najnovija verzija NORA sistema koja je dobila nadogradnju šasije zajedno sa dodavanjem potpuno automatskog sistema punjenja radi kompatibilnosti sa punjenjem pogonskog goriva američke vojske MACS.

Inženjeri dizajna Yugoimporta učestvovali su u testiranju kako bi saznali koje će nadogradnje biti najpotrebnije artiljerijskim posadama američke vojske. Nadogradnje dobijene povratnim informacijama tokom testiranja već su dizajnirane da zadovolje potrebe američke vojske kada je reč o pokretnoj artiljeriji. Sistem NORA B-52 M21 biće izložen na godišnjoj izložbi AUSA u Vašingtonu od 11. do 13. oktobra.

I GO i Yugoimport bili su zadovoljni ukupnim performansama sistema i veruju da bi NORA B-52 M21 bila moćna opcija za američku vojsku. Mark Morales, predsednik Global Ordnance, LLC, izrazio je svoje oduševljenje sistemom posle testiranja.

- Sistem NORA pokazao je velike sposobnosti čak i u izuzetno izazovnim pustinjskim uslovima u Arizoni tokom najtoplijeg dela leta. Zadali smo težak vremenski period da pokažemo šta sistem može da uradi i to je odradio neverovatno dobro. Tim Yugoimporta pružio je izuzetne mogućnosti podrške, uspešno demonstrirao fleksibilnost i performanse NORA sistema, i otišao iznad svega da pokaže Yugoimportovu posvećenost isporuci izuzetnog proizvoda. Ovo je sjajan tim i sistem naoružanja - rekao je Mark Morales.

Sa završenim pucanjem, američka vojska procenjuje podatke ispitivanja kako bi odredila optimalni put za modernizaciju mobilne artiljerije vojske. GO je veoma zahvalan Yugoimportu na posvećenosti i njihovom timu inženjera, mehaničara i posade koji su podržali testiranja američke vojske. Naš kombinovani tim pokazao je našu reaktivnu i agilnu podršku tokom testiranja u Jumi.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd