Skip to main content
Protivoklopna raketa - SDPR

Jugoimport-SDPR započeo testiranje novog oružja: Pogledajte lansiranje srpskih protivoklopnih raketa (FOTO/VIDEO)

Foto: Yugoimport SDPR
Preduzeće Jugoimport-SDPR sprovodi testiranje svojih novih vođenih protivoklopnih raketa

Kompanija Jugoimport SDPR započela je testiranje protivoklopne rakete dometa devet kilometara. Nova protivoklopna raketa koju je razvila ova kompanija moći će da probije oklop od 1000 milimetara.

Važna karakteristika nove protivoklopne rakete jeste to što će se raditi sa više bojevih glava. Predviđeno je da se raketa izrađuje sa različitom veličinom i tipom bojevih glava, jer će to omogućiti proizvodnju protivoklopnih raketa koje će imati različito namensko uništavanje meta. 

Ono što je do sada poznato jesto to da će nove protivoklopne rakete biti vođene putem radio linka. Predviđeno je da se ove rakete mogu lansirati direktno sa stalka ili sa oklopnog vozila. 

 

Prvi snimak lansiranja novih protivoklopnih raketa možete pogledati ispod: 

Preduzeće Jugoimport-SDPR već dugi niz godina posluje s ciljem da predstavi mogućnosti i nova dostignuća u oblasti naoružanja i vojne opreme iz proizvodnog programa srpske odbrambene industrije. Tokom prethodne godine objavljeno je i da je ova kompanija za osam godina investirala 98 miliona evra i zaposlila novih 750 radnika.

Rad i proizvodi ove kompanije veoma su zapaženi i širom sveta, a kao lider srpske namenske industrije Jugoimport-SDPR trenutno učestvuje i na 15. Mеđunarodni sajmu naoružanja i vojnе oprеmе "IDEX 2021" u Abu Dabiju- UAE.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd