Skip to main content
ruska vojska

NAPAD NA RUSIJU IZ VAZDUHA VIŠE NIJE OPCIJA: Novi PVO sistem uništava sve što registruje kao pretnju (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/Rumoaohepta7/Shutterstock/Ilustracija
"Rosteh" je naveo da je novi sistem opremljen jedinstvenom optičko-elektronskom stanicom

Ruski holding "Elektronika" počeće ove godine serijsku proizvodnju najnovijih kompleksa za upravljanje vatrom sredstava protivvazdušne odbrane "Magistar-SV". Sistem je prošao državna ispitivanja i predat vojsci, saopštila je pres služba korporacije "Rosteh", čiji deo je navedeni holding.

OSEĆATE SE UMORNO SVAKI DAN? Evo šta to govori o vašem zdravlju i KAKO DA TO PROMENITE!

OSEĆATE SE UMORNO SVAKI DAN? Evo šta to govori o vašem zdravlju i KAKO DA TO PROMENITE!

PERFORMANSE ZBOG KOJIH JE Su-35 NAJBOLJI NA SVETU: Ruskom lovcu niko ne sme da izađe na "megdan" (VIDEO)

PERFORMANSE ZBOG KOJIH JE Su-35 NAJBOLJI NA SVETU: Ruskom lovcu niko ne sme da izađe na "megdan" (VIDEO)

VAŠINGTON KUJE NOVE PLANOVE: Nacije širom sveta biće udaljene od Rusije i Kine kroz dve metode!

VAŠINGTON KUJE NOVE PLANOVE: Nacije širom sveta biće udaljene od Rusije i Kine kroz dve metode!

- Holding "Roselektronika" će 2021. godine početi serijsku proizvodnju kompleksa automatizovanog upravljanja vatrom sredstava PVO "Magistar-SV". Novi objedinjeni modul je predviđen za izviđanje vazdušnog prostora pomoću spoljnih i ugrađenih izviđačkih sredstava i za koordinaciju protivavionske borbe. Prošao je državna ispitivanja i prihvaćen je u rusko vojsci - izjavili su u korporaciji.

"Rosteh" je naveo da je "Magistar" opremljen jedinstvenom optičko-elektronskom stanicom sposobnom za automatsko otkrivanje, prepoznavanje i praćenje vazdušnih ciljeva.

- Kako bi obezbedili ovakve tehničke mogućnosti eksperti su morali da naprave bazu podataka optičkih karakteristika različitih vazdušnih ciljeva i karakteristika interferencijskih zračenja - dodali su u pres službi.

U sastav "Magistra" ulaze i malogabaritni detektori radara koji se sastoje od radara za nadzor i preciznih koordinata. Prema "Rostehu" ovaj radar je "ispred svih trenutno poznatih radara".

tenk
Foto: Printscreen/tvzvezda.ru

Predviđena je mogućnost integrisanja "Magistra" u podsistem upravljanja PVO perspektivnih i postojećih protivavionskih raketnih sistema za borbu protiv visoko preciznog naoružanja i višenamenskih bespilotnih letelica.

Razvoj i proizvodnju objedinjenog modula "Magistar-SV" izvodi kompanija "Rubin", koja pripada koncernu "Vega", holdinga "Roselektronika". Kako je naveo generalni direktor kompanije "Vega" Vjačeslav Mihejev, tokom razvoja "Magistra" uzeto je u obzir iskustvo vojnog kompleksa "Barnaul-T".

- U sastav objedinjenog modula ulaze kvalitativno nova sredstva za izviđanje vazdušnog prostora, koja zadovoljavaju savremene zahteve dometa i tačnosti otkrivanja vazdušnih ciljeva. Ovo je optičko-elektronska stanica, prenosni optičko-elektronski uređaj za posmatranje, radarski detektor male veličine i stanica za radio-elektronsko izviđanje - dodao je Mihejev.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd