Subota 24. feb 2024.
Ruski avioni

RUSKA ODBRANA NIKAD JAČA: Stigla nova serija UBOJITIH aviona

Foto: Profimedia
Ruska vojska pojačana novim isporukama aviona Su-30M2 i Jak-130

Irkutska avijaciona fabrika (deo Ujedinjene avio korporacije "Rostek") proizvela je i isporučila Ministarstvu odbrane Rusije nove lovce Su-30SM2 i borbene avione za obuku Jak-130, saopštili su danas iz korporacije.

PRIKAZANI NOVI ORLOVI: Veliko pojačanje za Vojsku Srbije (VIDEO)Orao M1a

PRIKAZANI NOVI ORLOVI: Veliko pojačanje za Vojsku Srbije (VIDEO)

HELIKOPTERI SA KIPRA IMAJU BOGATU ISTORIJU: Otkriveni detalji celokupnog posla kupovine (VIDEO)naoružanje

HELIKOPTERI SA KIPRA IMAJU BOGATU ISTORIJU: Otkriveni detalji celokupnog posla kupovine (VIDEO)

SRBIJA BACILA OKO NA NOVO ČUDO TEHNIKE: Turska bespilotna letelica Bajraktar TB3 izvršila testni let na srednjoj visini od 20000 stopa (VIDEO)Foto: Youtube Printscreen/Silja Pluton

SRBIJA BACILA OKO NA NOVO ČUDO TEHNIKE: Turska bespilotna letelica Bajraktar TB3 izvršila testni let na srednjoj visini od 20000 stopa (VIDEO)

- Irutska fabrika blagovremeno ispunjava plan za proizvodnju novih aviona u okviru državne odbrambene narudžbine. Ovo je poslednja serija aviona Jak-130 ove godine isporučena Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije. Lovci Su-30SM2 će ući u sastav Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, a kompanija je već započela proizvodnju aviona prema programu za narednu godinu - rekao je generalni direktor kompanije Jurij Sljusar.

Kako je dodao, letelica je prošla neophodna zemaljska i letna ispitivanja.

Lovci Su-30SM2 su modernizovana verzija Su-30SM, koji se već nalaze u službi Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i Ratne mornarice Rusije.

Novi avion je dobio poboljšani set avionike. Zahvaljujući modernizaciji prema tehničkim specifikacijama ruskog Ministarstva odbrane, povećane su borbene sposobnosti aviona: povećan je domet otkrivanja i identifikacije vazdušnih ciljeva, naoružanje je popunjeno novim oružjem visoke preciznosti za uništavanje vazdušnih, kopnenih i morskih ciljeva na dometu od nekoliko stotina kilometara.

Trenažni borbeni avion Jak-130, koji je razvio Konstruktorski biro Jakovljeva, je letelica za osnovnu i naprednu obuku pilota Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije. 

Omogućava obuku pilota borbenih aviona 4. i 5. generacije.

Vremenska prognoza
Umerena kiša
14 Beograd