Skip to main content
Milo Đukanović

Afera "Državni udar": Novi skandal, advokati napustili sudnicu

Foto: Youtube/PrintScreen/Cirilica TV HAPPY/Profimedia
Sudija Mugoša kaznila je advokate sa po 1.000 evra i obavezom da plate troškove današnjeg pretresa

Nakon odbijanja sudije Suzane Mugoše da pre završnih reči u dokaze uvrsti dva audio-video ce-dea kojim bi se preispitao status ključnog svedoka saradnika Saše Sinđelića u slučaju za "državni udar", advokati odbrane su napustli suđenje.

Knežević se javio iz Londona: Mafija mi preti likvidacijom, Crnu Goru očekuje velika kriza!

Knežević se javio iz Londona: Mafija mi preti likvidacijom, Crnu Goru očekuje velika kriza!

Iako su advokati Dušan Radosavljević i Miroje Jovanović danas do 11 časova sudskom veću dostavili novi video-dokaz, sudija Suzana Mugoša je donela odluku da je dokazni postupak završen, te da će snimak imati u vidu tek nakon iznošenja završnih reči. Advokat Dušan Radosavljević kazao je sudiji da postoji paradoks kada kaže da sada dolazmo u fazu završnih reči. 

- A vi ćete nakon toga odlučiti o sudbini ovako važnog dokaza. Dokaz ima snagu i težinu i odnosi se na završne reči koje treba da prezentiramo. Dokaz se odnosi na dva video-snimka na ce-deu, i odnosi se na svedoka Sašu Sinđelića, i nema nikakve veze sa medijskim nastupima tog čoveka - rekao je Radosavljević.

- Snimak može biti dokaz. Dolazimo u situaciju da nas potpuno potcenjujete. Sve što smo do sada doživeli mi daje za pravo da kažem da će veće odlučiti pre završnih reči - kazao je Radosavljević, insistirajući da se na završne reči ne prelazi pre prezentiranja novog dokaza.

Saša Sinđelič
Stefan Sinđelić
Foto: Youtube/PrintScreen/Cirilica TV HAPPY

Branilac Miroje Jovanović je sudiju podsetio da je njeno veće 25. jula potvrdilo status svedoku saradniku Saši Sinđeliću, te da tim pre ima veću odgovornost za takvu odluku.  

- Danas ste dobili snimke u čiju autentičnost nema razloga da sumnjamo. Kako oceniti tog čoveka ako nemaju svi pristup tom materijalu. Rešenje od 25. jula obavezuje da mu se preispita status - insistirao je Jovanović.

Advokat Dražen Medojević ocenio je da je snaga novog dokaza u potpunosti takva da menja sadržinu završnih reči, ali i odluku suda.

"Drvoseče poput mene ne ubijaju predsednike": Sinđelić PROMENIO ISKAZ o državnom udaru na ĐUKANOVIĆA

"Drvoseče poput mene ne ubijaju predsednike": Sinđelić PROMENIO ISKAZ o državnom udaru na ĐUKANOVIĆA

- Još smo na vreme pre završnih reči. Život je ovde išao ispred norme, događaji nas negiraju iz sekunde u sekundu. Završne reči je besmisleno iznositi bez ovog dokaza - kazao je Medojević, podsećajući da se radi o zakonitom dokazu po Zakonu o krivičnom postupku.

Nakon što je sudija Suzana Mugoša ostala pri odluci da se odmah pređe na završne reči, advokati odbrane su jedan za drugim bez komentara napustili sudnicu. Sudija Mugoša kaznila je advokate sa po 1.000 evra i obavezom da plate troškove današnjeg pretresa. Novi je zakazan za 14. mart u 9 časova.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd