Skip to main content
Milorad Dodik

Ako Sarajevo ne PRESTANE sa PROVOKACIJAMA, Srpska se ODVAJA od BiH! Novo ime - ZAPADNA SRBIJA

Foto: Profimedia/ilustracija
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da će Republika Srpska sprovesti referendum i odvojiti se od BiH, ukoliko inicijativa SDA za promenu imena dođe u Ustavni sud BiH.

- Ako inicijativa dođe pred Ustavni sud mi smo se složili, i vlast i opozicija i rekli smo da ćemo preduzeti mere o utvrđivanju našeg statusa. Da ne bi bilo dileme šta bi to bilo, mi ćemo preduzeti mere, sprovesti referendum i odvojiti se od BiH - rekao je Dodik za RTS.

Mladima je nešto MNOGO VAŽNIJE od cene! Bez razmišljanja OVAKVE KOMPANIJE odmah stavljaju na CRNU LISTU

Mladima je nešto MNOGO VAŽNIJE od cene! Bez razmišljanja OVAKVE KOMPANIJE odmah stavljaju na CRNU LISTU

On je kazao da bi u tom slučaju bilo napada sa Zapada, ali da postoje zemlje koji bi to podržale.

- Izračunali smo najmanje 10 zemalja koje bi podržale naš status - rekao je Dodik i dodao da ako traže da se nešto doda u naziv Republike Srpske, samo se može dodati termin "Zapadna Srbija".

republika srpska
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Kako je rekao, razgovarati sa SAD ne znači prihvatiti njihove politike.

- Ja sam veoma jasno ogovorio Izetbegoviću vezano za inicijativu da bude izvršena promena naziva Republike Srpske. Možemo mi, ako već traže da se nešto doda, dodati Republika Srpska - Zapadna Srbija, jer je to nešto što bi ljudi u Srpskoj prihvatili - rekao je Dodik.

Sledi TOTALNI RASPAD BiH: Srpska traži POŠTOVANJE, Dodik zna ko je NAJODGOVORNIJI za krizu - moraju da POPUSTE

Sledi TOTALNI RASPAD BiH: Srpska traži POŠTOVANJE, Dodik zna ko je NAJODGOVORNIJI za krizu - moraju da POPUSTE

Govoreći o saradnji sa Srbijom, Dodik je rekao da poštuje stav predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji razume situaciju u BiH i koji ističe da poštuje integritet i celovitost BiH i sve što dogovore dva entiteta i tri naroda.

Milorad Dodik
Foto: Profimedia

On je rekao, govoreći o formiranju Saveta ministara, da su i Srbi i Hrvati izabrali svoje predstavnike, da je Republika Srpska odavno formirala vlast, da su Hrvati izabrali svoje predstavnike, ali da se bošnjačka strana ne konsoliduje.

- Uopšte nisam bez razmišljanja da se to namerno čini kako bi se sačuvala postojeća struktura na nivou Saveta ministara. Međutim, oni moraju da znaju da u ovakvoj konstalaciji neće raditi Parlament, Dom naroda, ni Predsedništvo i da rizikuju da blokiraju čitavu zemlju - rekao je Dodik.

RASPISANA CRVENA POTERNICA ZA DUŠKOM KNEŽEVIĆEM!

RASPISANA CRVENA POTERNICA ZA DUŠKOM KNEŽEVIĆEM!

Govoreći o Ustavu Republike Srpske, čija će 27. godišnjica biti svečano obeležena u četvrtak - 28. februara u Beogradu, Dodik kaže da bi Ustav trebalo da bude ojačan, jer su u njega intervenisali visoki predstavnici koji je zapravo trebalo da sprovode Dejtonski sporazum, a ne da menjaju jedan međunarodni ugovor prilagođavajući ga nekim drugim koncepcijama. 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd