Sreda 21. feb 2024.
TikTok, Tik-tok, Tik-Tok, Tik Tok

BALKANOM SE ŠIRI NOVI IZAZOV SA TIKTOKA: Roditeljima upućeno hitno upozorenje, deca u životnoj opasnosti

Foto: Profimedia/ilustracija
Suludu igru započeli su u Sjedinjenim Američkim Državama krajem prošlog decembra

Novi opasan izazov stigao je na Balkan pravo sa Tik Toka i ovo je upozorenje roditeljima! Igra teče ovako - auto staje pred pešačkim prelazom jer mu je na semaforu crveno. Za pešake gori zeleno svetlo, a tik uz pešački prelaz stoji par maloletnika.

HAOS U SKOPLJU: Albanci osuđeni na doživotnu zbog terorizma, u protestima povređeno sedam policajaca (VIDEO)

HAOS U SKOPLJU: Albanci osuđeni na doživotnu zbog terorizma, u protestima povređeno sedam policajaca (VIDEO)

POZNATO KAD ĆE FAJZER STIĆI U BIH: Predsednik SZO pozvao Dodika i otkrio zašto je došlo do zastoja

POZNATO KAD ĆE FAJZER STIĆI U BIH: Predsednik SZO pozvao Dodika i otkrio zašto je došlo do zastoja

SPREMALI BRUTALNE LIKVIDACIJE! Četiri Danca uhapšena u Budvi, sumnja se da su planirali ubistva, pronađen i eksploziv!

SPREMALI BRUTALNE LIKVIDACIJE! Četiri Danca uhapšena u Budvi, sumnja se da su planirali ubistva, pronađen i eksploziv!

U trenutku kada se pali crveno svetlo za pešake, taman kada kreće žuto pa zeleno za vozače, jedno dete istrčava na zebru, uradi par sklekova i otrči. Njegovo društvo to snima i ponosno kači na TikTok - imaju materijal za novi izazov. Druga varijanta izazova je da dete legne na ulicu dok automobil ide ka njemu. 

Kada vozač vidi dete i krene da koči, dete i dalje leži - sve tok se auto opasno ne približi. Tek tad ustaje i otrči. To je ukratko scenario za #ghostingchallenge koji je započet u Americi krajem prošle godine. Nekoliko dece završilo je u hitnoj pomoći jer vozači nisu stigli da prikoče na vreme. Ovaj izazov u međuvremenu proširio se svetom, a 24sata.hr javlja da je stigao i do Zagreba.

Naime, kako piše ovaj portal, iz Osnovne škole Kajzerica upozorili su roditelje na ovaj izazov.

- U razgovoru s učenicima došlo je do saznanja kako postoji nova igra koja se širi među učenicima - objavili su na stranicama škole.

- Ona se sastoji od izazova da učenik legne posred ulice sve dok se automobil ne primakne blizu, a onda se brzo moraju izmaknuti. Učenici su potvrdili da među njima postoje oni koji se tako igraju! - napisali su iz stručne službe škole. Dodaju da je opisani izazov potekao s društvene mreže TikTok koju pojedini učenici koriste i aktivni su na njoj.

- Molimo Vas da obratite pažnju na sadržaj koji je dostupan deci, pogotovo kada su u pitanju opasne aktivnosti poput navedene. Takođe, svakako bi trebalo ograničiti pristup društvenim mrežama i nadzirati njihove aktivnosti - apelovali su na roditelje iz škole.

Mediji prenose i svedočanstvo jedne majke koja je imala nesreću da dok vozi učestvuje upravo u tom izazovu.

- Videla sam upozorenje škole na netu i pretrnula - to se meni dogodilo pre oko dva meseca, ali u drugom delu Zagreba. Vozila sam Prilazom Baruna Filipovića i videla dve devojčice i dečka, rekla bih oko 15-16 godina, kako čekaju da se njima upali zeleno svetlo za pešake. Taman da prođem autom preko pešačkog, kad se odjednom dečak zaleteo meni ispred auta, u sekundi se bacio na pod i napravio sklek, a već drugi tren bacio se svom snagom na pločnik - posvedočila je čitateljka, koja kaže da je jedva uspela da dalje odveze auto od šoka.

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd