Skip to main content
Milorad Dodik

BOSNA I HERCEGOVINA SE RASPADA? NEOČEKIVANO! Prvo oglašavanje Dodika o ovoj temi zabrinulo sve

Foto: Profimedia
Milorad Dodik izjavio je da bi do raspada Bosne i Hercegovine mogla da dovede muslimansko-bošnjačka struktura, koja deluje paralelno sa državnim organima.

Dodik je naveo da je javna tajna da su u Obaveštajno-bezbednosnoj agenciji (OBA) "ratne strukture AID-a" (ratne obaveštajne službe pod kontrolom Alije Izetbegovića), dodavši da je to slučaj i u nekim drugim državnim institucijama.

"UVEK I SVE ZA HRVATSKU" Komšije sutra obeležavaju 100 godina od rođenja Franje Tuđmana

"UVEK I SVE ZA HRVATSKU" Komšije sutra obeležavaju 100 godina od rođenja Franje Tuđmana

DA LI JE PRIZNANJE TZV. MAKEDONSKE CRKVE ODMAZDA ZA SPC? Vartolomej šokirao i Skoplje - "želeli smo da priznamo Srpsku pravoslavnu Crkvu"

DA LI JE PRIZNANJE TZV. MAKEDONSKE CRKVE ODMAZDA ZA SPC? Vartolomej šokirao i Skoplje - "želeli smo da priznamo Srpsku pravoslavnu Crkvu"

POČELA OPŠTA MOBILIZACIJA U UKRAJINI: Muškarci čekaju u redovima (FOTO)

POČELA OPŠTA MOBILIZACIJA U UKRAJINI: Muškarci čekaju u redovima (FOTO)

Posle sednice Predsedništva SNSD-a, čiji je predsednik, on je kazao da njegova stranka ostaje pri odlukama Narodne skupštine RS u vezi sa vraćanjem entitetskih nadležnosti. Dodik je ponovio i da BiH "nema visokog predstavnika", te da je sve na sednici Saveta bezbednosti UN-a, posvećenoj stanju u BiH, bila farsa.

Upitan da li je upoznat da u Bosnu i Hercegovinu narednih dana stiže predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, koji će tražiti potpisivanje zajedničke izjave o izbornoj reformi, lider SNSD-a je odgovorio da je čuo za to, ali da njegova stranka neće potpisati nikakvu izjavu.

- Koliko sam razumeo, doći će visokopozicionirani ljudi Evropske unije i tražiće da potpišemo izjavu da ćemo posle izbora raditi na izbornoj reformi. Da li oni to prejudiciraju pobednike? Mi nećemo pristati na taj aranžman - naglasio je Dodik.

Prema njegovim rečima, SNSD je imao sedam predloga za izmene Izbornog zakona, ali da nijedan od tih predloga nije prihvaćem. - Učestvovćemo u onome za šta mislimo da je korisno, a to je da je mandat pripada stranci. Ne da bude jurnjava za poslanicima. Stranka sa svoje liste utvrdjuje kandidate. Stranka vodi izbore, a ne pojedinci - kazao je Dodik.

On je naveo da je protiv odlaganja izbora zakazanih za početak oktobra, navodeći da je iskustvo lokalnih izbora pokazalo da je "bilo više štete nego koristi od prolongiranja". - SNSD će predložiti oba predsednička kandidata za izbore (za člana Predsedništva iz RS i predsednika RS), danas je u SNSD uvedeno vanredno stanje za pripremu izbora - kazao je Dodik.

Pojasnio je da je saradnja u vladajućoj koaliciji dobra, ali da SNSD kao najvažniji politički subjekt ima obavezu i pravo da predloži oba predsednička kandidata. - Verujemo da će SNSD na oktobarskim izborima kapitalizovati ono što je uradio - ocenio je on, dodavši da mora biti pojačan stepen borbe protiv kriminala i korupcije.

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd