Skip to main content
Vuk Borilović

"CILJ MU JE BIO DA POBIJE ŠTO VIŠE LJUDI" Cetinjanin o krvavom piru Borilovića: Ne znam šta je policija sat vremena radila

Foto: Youtube/Printscreen/MediaBiro/Printscreen
Meštani Medovine u Cetinju ni danas ne mogu da shvate šta se tačno i zbog čega desilo. Svako ponaosob priseća se jezivih trenutaka, a oni koji nisu bili kući sa strepnjom zaključuju da je dobro inače bi i oni bili žrtve pomahnitalog Vuka Borilovića

Jedan komšija Borilovića kaže da je imao sreće što nije bio kući, inače bi i on možda bio žrtva.

- Znam da bi izašao da vidim šta se događa i da bi krenuo da pomognem mojim dobrim komšijama. Ubio bi me sigurno. On je pucao u svakoga, cilj mu je bio da pobije što više ljudi. Pa zamislite kad je pucao u pravcu Hitne pomoći. Sve je to predugo trajalo, predugo. Ne znam šta je policija za tih sat vremena radila. Čuš pregovarali sa osobom koja je izgubila razum, koja je hladnokrvno ubila dvoje dece. Sa takvima se ne pregovara - rekao je nesrećni čovek i dodo da je čuo za raniji incident između Borilovića i nekog komšije, ali tome nije pridavao pažnje jer kako je istakao, ubica je poslednjih meseci bio malo čudan.

"NENO KALUĐEROVIĆ JE TRENUTNO NA SASLUŠANJU" Pojavio se čovek za koga se veruje da je zaustavio krvavi pir na Cetinju

"NENO KALUĐEROVIĆ JE TRENUTNO NA SASLUŠANJU" Pojavio se čovek za koga se veruje da je zaustavio krvavi pir na Cetinju

"ON VIČE, GALAMI, PUCA, UDARA KUNDAKOM U VRATA" Šok svedočenje očevica masakra na Cetinju: Pola mojih komšija sada nema (VIDEO)

"ON VIČE, GALAMI, PUCA, UDARA KUNDAKOM U VRATA" Šok svedočenje očevica masakra na Cetinju: Pola mojih komšija sada nema (VIDEO)

"JOJ MARKO, U GLAVU TI JE PUCAO" Reči oca ubijenih dečaka rasplakale svakog: Neka mi vas anđeli čuvaju

"JOJ MARKO, U GLAVU TI JE PUCAO" Reči oca ubijenih dečaka rasplakale svakog: Neka mi vas anđeli čuvaju

Njegova prva komšinica takođe je imala sreću, jer u trenutku pucnjave je bila u kući i gledala TV.

- Čula sam pucnje i odmah sam znala da nešto nije u redu. Od straha nisam ni do prozora prišla, jer su pucnji bili na svakih dva-tri minuta. Čula sam viku i vrisak. Mislim da je to bilo kada je Borilović napao sestre Radunović, koje su zajedno živele. Znala sam otići kod njih na kafu, mirne i poštene žene. Znala sam i Drecune, fina porodica koja je živela u kući na spratu. Ne znam šta bi vam kazala, osim da su

bile komšije za poželeti. Niko sa njima nije imao problema, pa ni Borilović da ja znam - rekla je komšinica za lokalne medije.

Kako je objasnila Borilović je bio povučen prilično, ali je voleo lov, te je često išao sa društvom. 

Kao što smo ranije izveštavali Borilović je krvavi pir počeo na spratu kuće u kojo je živeo. Prvo usmrtio tročlanu porodicu Martinović, majku Natašu Pejović Martinović (35), kao i njena dva maloljetna sina od osam i 11 godina, koji su mu bili podstanari.

Potom je hicima iz lovačkog karabina ubio kuma porodice Martinović – Milana Mitrovića (37), kao i svog ujaka Gorana Đurišića (54), koji je pokušao da ga odvrati u naumu da liši života nedužne ljude.

U pucnjavi su živote izgubili Rajko Drecun (56), njegovi roditelji Dimitrije (81) i Danica Drecun (74), kao i sestre Mila (51) i Aleksandra Radunović (52).

Borilović je ranio i šest osoba, od kojih su dve hospitalizovane u Opštoj bolnici na Cetinju, a četiri u Kliničkom centru Crne Gore. Ranjeni su policajac Ljubiša Maksimović, kao i  Slavica Zvicer (66), Filip Đurković (33), Mileva Ramadanović (76), Darnika Čelebić (88) i Aleksandar Drecun (32), koji je u ovom monstruoznom zločinu ostao bez oca, babe i dede.

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
16 Beograd