Skip to main content
Miriaš Dedeić

MIRAŠEVA SEKTA HOĆE DA OTIMA SRPSKE SVETINJE: Poznati hrvatski istoričar raskrinkao crnogorske verske otpadnike

Foto: Youtube/Printscreen/OKO RTS/Profimedia/Ilustracija
Plan je i više nego jasan

Hrvatski teolog i istoričar Goran Šarić je, govoreći o situaciji u Crnoj Gori, pričao o prošlosti te zemlje i projektu izmišljanja zasebne nacije.

- Komično je da su se Crnogorci pre izjasnili kao Hrvati nego kao Crnogorci. Naime, vekovima je Crna Gora bila utvrda srpstva. Reći da si iz Crne Gore značilo je da si najveći Srbin. Zbog toga se jedna skupina crnogorskih radnika u 19. veku izjasnila "Hrvatima", jer zbog aktuelne situacije, odnosno ratova Srba i Turaka, u Turskoj i nije bilo previše popularno biti Srbin. Kako su Hrvati i Srbi tada praktično sinonimi, njima je bilo lakše da kažu da su Hrvati, nego da budu stigmatizovani kao ti ratoborni Srbi koji izbacuju Turke sa Balkana. Zašto se nisu izjasnili kao Crnogorci? Pa tada još ta nacija nije bila izmišljena - istakao je Šarić.

Goran Šarić
Goran Šarić
Foto: Yotube/Printscreen/Ras Televizija

On je po pitanju odbijanja aktuelne vlasti u Crnoj Gori da potpiše Temeljni ugovor sa SPC rekao da je posredi dugoročni projekat stvaranja CPC.

- Iza tog projekta stoji Vatikan. Miraševa otpadnička sekta trebala bi jednog dana preuzeti svu tu imovinu i nakon toga ući u "uniju sa papom".

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
15 Beograd