Petak 08. dec 2023.
Dečak, igrice, računar, kompjuter

DEČAK (14) SE OBESIO U ŠUPI! Meštani tvrde da je žrtva SMRTONOSNE IGRICE "PLAVI KIT"! (VIDEO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Anonimni žitelj Kočanskog regiona tvrdi da je dečak prva žrtva samoubilačke igre "Plavi kit"

Prema navodima, ozloglašena ruska igrica "Plavi kit" koja navodi tinejdžere na samoubistvo, uzela je svoju prvu žrtvu u Makedoniji.

Albanija greškom objavila spisak svojih špijuna! Vršljaju po Srbiji, a dvojica sede u sedištu NATO!

Tinejdžer (14 ) iz sela Kučičino blizu Kočana na istoku Makedonije oduzeo je sebi život vešanjem.

Dečak je 16. novembra bio u školi do 13 časova. Vratio se kući iz škole, a nekoliko sati kasnije njegova baka ga je pronašla u šupi sa užetom oko vrata.

Kolinda otkrila šta je obeležilo proteklu godinu: Glavni spoljnopolitički događaj u Hrvatskoj POSETA VUČIĆA

Iza sebe nije ostavio oproštajno pismo tako da u tom trenutku ostaje nepoznato zašto je odlučio da sebi oduzme život.

Rešenje misterije se možda nalazi u dojavi koju je redakcija skopske televizije "Telma" dobila od jednog anonimnog žitelja tog regiona. On tvrdi da je dečak iz sela Kučičino prva žrtva samoubilačke igrice "Plavi kit". Reporteri televizije "Telma" pokušali su da doznaju više detalja od žitelja tog sela blizu Kočana. Iako su ljudi bili raspoloženi za razgovor, svi bi umuknuli na pomen tragedije koja se desila u selu. Ta tema je za njih isuviše bolna.

deca na kompjuteru
Foto: Profimedia

O ovom jezivom slučaju je upoznata i prva dečija ambasada "Međaši" u Skoplju.

- I mi smo dobili anonimnu dojavu od jednog građanina iz Kočana da je dete izvršilo samoubistvo izazvano igrom "Plavi kit". Zvanično smo se obratili Policijskoj stanici u Kočanima, ali su nas oni uputili da se obratimo SUP u Štipu, odakle nismo dobili nikakve informacije - rekao je Dragi Zmijanac iz prve dečije ambasade "Međaši".

Smrt dečaka se za sada bazira samo na predpostavkama, a ne i na dokazima. Njegova porodica je zatražila da se izvrši veštačenje mobilnih telefona i kompjutera dečaka, ali ih nadležne institucije do sada nisu uzele.

Slomljeni bolom, njegovi roditelji nisu hteli da razgovaraju sa reporterima televizije, a seljani su iznenađeni i šokirani činom koji je uradio dečak, za koga su rekli da je bio vedar dečak.

Niko nije primetio ništa čudno u ponašanju ovog učenika devetog razreda osnovne škole, niti nameru o samopovređivanju.

NATO želi Crnogorce u Iraku: Milova vojska u borbi za američke interese

Selo Kučičino se nalazi na svega 10 kilometara od Kočana. U njemu ima 35 učenika od prvog do devetog razreda i njima su, kao i đacima u drugim sredinama dopstupni moderni mediji.

Nastavnici i roditelji učenika koji su otvoreno govorili za televiziju smatraju da treba da se poveća kontrola o onome šta njihova deca rade na kompjuterima ili pametnim telefonima jer su raznorazne video igrice, pa i ovakve smrtonosne postale svakodnevica dece i tinejdžera.

BONUS VIDEO: Ovo su poslovi sa srednjom školom ili licencom koji mogu da vam donesu VIŠE OD 700 EVRA MESEČNO

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mist
2 Beograd