Skip to main content
Milorad Dodik

DODIK: Bakir preko tajne službe OSA montira političke procese u BiH

Foto: Profimedia
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je izneo tvrdnje o sprezi Obaveštajno-bezbednosne agencije (OSA) BiH i člana državnog Predsedništva Bakira Izetbegovića.

- Danas imamo situaciju, i svima vama u Sarajevu je to jasno, da je danas OSA, koja je pod direktnom kontrolom stranke SDA i Bakira Izetbegovića, potpuno preuzela Sud i Tužilaštvo, sudije i tužioce i kreira politički motivisane i montirane procese, kako u Federaciji BiH, tako i u RS. Radončić je najbolji primer za to - kazao je Dodik.

Na pitanje da li ima dokaze za svoje tvrdnje, Dodik je odgovorio da kao političar može da daje određene ocene o tome, „a dokazi su za svakoga, ko želi da ih vidi, vidljivi“.

Zgrade Vlade Republike Srpske
Foto: Profimedia

- Uzmite samo na koji način je krenula priča o samom Radončiću. Ja nisam njegov advokat, ali se videlo da je način na koji je to krenulo apsolutno neuobičajen u bilo kojoj pravnoj državi na svetu. Sa druge strane imate njegovu tvrdnju ili ono što se može zaključiti na Sudu u Prištini gde je rekao da Alija Izetbegović direktno stoji iza ubistva srpskog svata na Skenderiji - kazao je Dodik.

On je dodao da „Tužilaštvo, naravno, ne smatra da bi trebalo po službenoj dužnosti da ispita te navode kako bismo ušli u neke druge poglede u vezi sa činjenicama o samom ratu u BiH“.

- Ali, ostavimo to sa strane - kazao je predsednik Republike Srpske. Navodi se i da Dodik nije štedeo reči o tome ko i kako „vedri i oblači“ u procesima hapšenja, istraga, optužnica i političkih progona.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
13 Beograd