Ponedeljak 26. feb 2024.
Milorad Dodik

Dodikova jasna poruka: Srbe više niko neće ponižavati, nećemo u NATO

Foto: Profimedia/ilustracija
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska stabilna i da je stabilizovala svoje finansije, a da na političkom planu Srbe više niko neće moći da ponižava i ucenjuje.

- I u ovoj godini beležimo pristojan rast proizvodnje. U narednoj godini smanjićemo naše obaveze za 250 miliona KM, što ukazuje na činjenicu da će Srpska sledeće godine imati stopu zaduženja od oko 39 odsto i to će biti najmanja stopa u regionu - rekao je Dodik obraćajući se meštanima Rudog.

DUPLA ŠTETA: U Sutomoru izgoreo BMW i 5.000 evra koje su se nalazile u njemu (VIDEO)

Republika Srpska će, poručio je on, biti politički i ekonomski sve jača i stabilnija, a tome će posebno doprineti nova reprezentacija predstavnika Srpske u zajedničkim institucijama BiH.

Dodik je podsetio da će odnos srpskih predstavnika u institucijama BiH prema Republici Srpskoj biti regulisan novim zakonom.

- To će važiti za sve, bez obzira na političku opciju. Republika Srpska je pokazala da ima svoj karakter prema vlasti - poručio je Dodik.

Prema njegovim rečima, vlast u Srpskoj uvek će biti narodna, pa će tako Srbi reći svoju konačnu reč i o odnosu prema NATO-u, a sadašnji stav je jasan - Srbi ne žele članstvo u toj alijansi.

Dodik je rekao da više nikada neće dozvoliti bilo kome da ponižava srpski narod, njegove instuticije i obeležja.

SMEHOTRES NA PUMPI: Devojka je uporno pokušavala da natoči gorivo u TESLU - a onda je došao i pumpadžija

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd