Skip to main content
Vuk Borilović

EVO OD ČIJEG METKA JE STRADAO MONSTRUM SA CETINJA! Ubio deset ljudi, a ranio šestoro - sada je sve jasno

Foto: Profimedia/Printscreen
Istragom je utvrđeno da je metak od koga je stradao pomahnitali Vuk Borilović (35) iz Cetinja, koji je u avgustu počinio krvavi pir kada je ubio deset ljudi, a ranio šest osoba, ispalio pripadnik crnogorske policije.

Kako navodi crnogorski portal Dan, prvi metak kojim je pogođen Borilović koji je počinio najveći masakr u novoj istoriji Crne Gore ujedno i bio smrtonosan.

- U predmetu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, koji je formiran povodom događaja na Cetinju od 12.08.2022. godine, kojom prilikom je lišeno života deset lica, od kojih i dvoje dece, tokom izviđaja utvrđeno je da su navedena lica lišena života ispaljivanjem projektila iz lovačke puške od strane lica V. B., koji je nakon toga i sam lišen života od zadobijenih povreda u predelu glave i gornje polovine tela, desnog ramena i grudnog koša, od pet ispaljenih projektila od kojih su sve povrede bile smrtnosne, a za koje povrede je tokom postupka utvrđeno da su zadobijene od ispaljenih projektila, i to prvog iz vatrenog oružja - pištolja koji pripada službeniku Uprave policije, a preostala četiri projektila iz vatrenog oružja - pištolja, koji pripada neidentifikovanom licu - navode iz Višeg javnog tužilaštva u Pogorici, a prenosi Dan, gde dodaju:

- Nakon svestrane analize svih prikupljenih dokaza i podataka, ovo tužilaštvo našlo je da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka u odnosu na lice V. B., koje je lišilo života deset osoba - građana Cetinja, s obzirom na to da je nakon toga i samo lišeno života, niti ima osnova za pokretanje krivičnog postupka u odnosu na policijskog službenika koji je kritičnom prilikom naneo prvu smrtonosnu povredu licu V. B., imajući u vidu da je policijski službenik tom prilikom sredstva prinude upotrebio zakonito i u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima.

Iz tužilaštva su naveli da je u odnosu na NN lice koje je nanelo preostale četri smrtonosne povrede Boriloviću, tužilaštvo će formirati predmet protiv nepoznatog učinioca, u cilju identifikacije istog i utvrđivanja njegove krivične odgovornosti.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
23 Beograd